Tri sushi restorana u Beogradu za ljubitelje japanske kuhinje
Tri sushi restorana u Beogradu za ljubitelje japanske kuhinje

Tri sushi restorana u Beogradu za
ljubitelje japanske kuhinje

Već smo vas jednom vodili u obilazak azijskih restorana ovde u Beogradu, a sada nastavljamo naše putovanje po Aziji i zadržavamo se u Japanu. Kad bi ovde među nama imali food of choice koji bismo rado voleli da nas iznenadi s vremena na vreme u redakciji, složili bismo se da je to sushi. Zato, kao veliki fanatici i ljubitelji ove hrane, danas vam donosimo još tri sushi restorana u Beogradu gde možete uživati u najlepšem što nudi japanska kuhinja.

Bad Sushi

Bad Sushi is good sushi – but too good! Shvatićete da je slogan koji možete naći svuda po restoranu koji je naš prvi izbor i te kako odgovarajući. Na adresi Safarikova 11, krije se mesto koje je nezaobilazna stanica svih ljubitelja sushija. Bad sushi spaja prelepe ukuse japansek kuhinje, sa kul i urbanim enterijerom koji ga čini potpuno originalnim sushii iskustvom.

Angry Monk

Na adresi Uzun Mirkova 11, nalazi se „Hram hrane“ sa najukusnijim jelima inspirisanim Japanom i Azijom. Meni Angry Monk restorana poseduje jela koja su rezultat dugog i detaljnog procesa učenja u zemlji izlazećeg sunca kombinovane sa lokalnim sastojcima, dok je sam dizajn restorana inspirisan velikim gradovima poput Tokija i Kjota. Angry Monk restoran je ujedno i cocktail labkoji će doneti jedinstveno gastro iskustvo upotpunjeno raznovrsnim izborom koktela. 

Moon Sushi

Na prometnom uglu u centru grada u Makedonskoj 31, nalazi se restoran koji je fuzija moderne i tradicionalne japanske kuhinje. Moon Sushi bar donosi najbolje japanske specijalitete u ležernom ambijentu, što ga čini savršenim mestom za uživanje u ukusnoj hrani nakon dugog dana. Ovakav koncept restorana, koji se nazivaju Izakaya, nastao je od prodavnica sakea koje su omogućavale kupcima da sede u prostorijama i piju. Predstavljaju vrstu neformalnog japanskog gastropaba koji služi piće, hranu i opuštanje. Spremite se za preukusnu japansku hranu koja predstavlja spoj tradicionalnih i modernih jela.

Foto. Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori