Recepti sa lisnatim testom spadaju među najjednostavnije, a ovom nećete moći da odolite
Recepti sa lisnatim testom spadaju među najjednostavnije, a ovom nećete moći da odolite

Recepti sa lisnatim testom spadaju među najjednostavnije, a ovom nećete moći da odolite

Recepti koji uključuju upotrebu smrznutog lisnatog testa spadaju među najjednostavnije. Oni mogu da budu slatki, ali i slani, te predstavljaju način da bez previše truda isprobate različite kombinacije ukusa. Stoga, ako ste trenutno u potrazi za ovakvim receptima, predlažemo da isprobate lisnato testo sa kremom i jagodama. Upravo je on je naš predlog za slatku užinu u bilo koje doba dana, ali i bilo koje doba godine. No, s obzirom na to da ovih dana ne možemo da prestanemo da razmišljamo o jagodama, odabir recepta bio je vrlo jednostavan. U nastavku donosimo sve detalje.

Predlog za slatku užinu: Lisnato testo sa kremom i jagodama

Recept koji smo pronašli na Instagram profilu @_kirilova_kat, pored lisnatog testa, uključuje upotrebu sastojaka koje lako možete da nabavite. Štaviše, možda ih već imate u kuhinji. To su šećer, jaja, brašno, mleko i maslac. Slatku užinu, ispunjenu ukusnim i blagim kremom, na samom kraju možete da dekorišete po želji. Stoga budite kreativni i isprobajte različite kombinacije voća. No, ovaj put, naš glas definitivno odlazi za dekoraciju u vidu jagodičastog ili bobičastog voća.

Sastojci


  • pakovanje smrznutog lisnatog testa (oko 500g)
  • 100g šećera
  • jaje
  • kašika brašna
  • 250ml mleka
  • 25g maslaca

Priprema


Radnu površinu pospite brašnom i razvijte testo. Nakon toga, testo isecite na 12 kvadrata. Uz pomoć noža, napravite rezove na kvadratima od testa tako da dva suprotna ugla imaju rezove. Potom presavijte isečene ivice na suprotne strane kako biste formirali oblik romba. Centar svakog lisnatog testa izbodite viljuškom, te ih premažite umućenim jajetom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 ili 20 minuta.

Dok se testo peče, u šerpi sjedinite šećer, jaje i brašno. Nakon toga, dodajte mleko, te uz konstantno mešanje krem kuvajte na blagoj vatri sve dok se ne zgusne. Šerpu skinite sa vatre, te dodajte puter. Kada se krem ohladio, a testo ispeklo, napunite unutrašnjost svakog lisnatog testa malom količinom krema. Naposletku, dekorišite ovu slatku užinu bobičastim voćem po želji.

Foto: Instagram (@_kirilova_kat)

Učitati još
Zatvori