Sweet & crispy: Lisnati rolat sa punjenjem od jagoda
Sweet & crispy: Lisnati rolat sa punjenjem od jagoda

Sweet & crispy: Lisnati rolat
sa punjenjem od jagoda

Svežim i slatkim jagodama retko ko može da odoli. Iako im sezona još uvek nije zvanično počela, verovatno ste u pojedinim supermarketima primetili da su se one polako počele ponovo pojavljivati. Upravo zbog toga, naredne dane možete iskoristiti, između ostalog, i za eksperimentisanje u kuhinji – i to sa ovim voćem.

Jagode, između ostalog, možete upotrebiti kako biste napravili veganski kolač bez glutena, ali i osvežavajući bezalkoholni koktel. Ipak, ovaj put fokusiraćemo se na poslasticu čija priprema će rezultirati lisnatim testom u formi rolata, i to sa punjenjem od jagoda. Inspirisani receptom koji smo pronašli na Instagram profilu @kuralenya_ – podstičemo vas da prve dane proleća dočekate sa rolatom koji će vas oduševiti, a čiji miris će ispuniti gotovo svaku prostoriju vašeg doma.

Sastojci


  • pakovanje lisnatog testa
  • jagode
  • jaje
  • kondenzovano mleko
  • badem listići

Priprema


Pakovanje lisnatog testa razvucite po ravnoj površini. Nakon toga, operite jagode i izgnječite ih viljuškom, a potom nanesite u tanjem ili debljem sloju na lisnato testo. Od testa potom napravite rolat koji ćete premazati jajetom koje ste umutili. Rolat stavite na pleh, a zatim u rernu koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni. Pecite ga oko 25 minuta – naravno, uz povremeno proveravanje stanja. Naposletku, prelijte kondenzovanim mlekom i listićima od badema, a po želji dodajte i druge dekorativne sastojke.

Foto: Instagram @kuralenya_

Učitati još
Zatvori