Kopenhagen je na našoj must-visit listi zbog ovog vegetarijanskog restorana
Kopenhagen je na našoj must-visit listi zbog ovog vegetarijanskog restorana

Kopenhagen je na našoj must-visit listi zbog
ovog vegetarijanskog restorana

Journal [ gastro ] navigacija je, u potrazi za idealnim kafićima i restoranima, virtuelno posetila različite delove Evrope. Od Švedske do Italije – u svakoj zemlji moguće je pronaći skrivene gastro dragulje koje nećete zapaziti na drugim mestima, a koji se već na prvi pogled izdvajaju po unikatnim i modernim konceptima. Stoga ovaj put biramo da se fokusiramo na Kopenhagen kao jednu od idealnih destinacija za prolećno putovanje sa drugaricama. Poduži spisak gastro stanica koje ne zaobilazimo već smo napravili, a sada na njega dodajemo još jedan vegetarijanski restoran.

/ Stajalište A. Kopenhagen, Danska.

/ Stajalište B. Vegetarijanski restoran @atelierseptember.

Atelier September osnovao je Frederik Bille Brahe i ovaj lokal danas se nalazi na čak tri različite lokacije. Njega možete da posetite svakoga dana – i to bez prethodne rezervacije. U njemu se služe jela karakteristična za doručak i ručak, te topli i hladni napici. Stoga je ovaj živahan i prijatan ambijent idealna opcija za brunch kada posećujete i istražujete Kopenhagen.

Posvećenost detaljima ogleda se u eksterijeru, a isto tako i u enterijeru. Takođe, ona je vidljiva i kada su u pitanju, na primer, tanjiri sa plavim detaljima po kojima je lokal prepoznatljiv. Plava boja iskorišćena je kao motiv koji predstavlja vezu između nebeskog i ovozemaljskog, te kao boja koja je puna sećanja i različitih asocijacija.

Gotovo svaki kutak unutar ovog restorana idealan je za rad u tišini, ali i druženje sa prijateljima. Upravo zato, Atelier September vrlo brzo postao je omiljeno mesto lokalcima, ali – zahvaljujući društvenim mrežama – i popularna gastro atrakcija za turiste.

/ Every plate tells a story

Na Atelier September meniju moguće je pronaći sezonska jela, ali i danske specijalitete u nešto izmenjenom obliku. Iako se meni u određenoj meri razlikuje na svakoj lokaciji, određene stavke su konstantne. Pored toga, zahvaljujući činjenici da je u pitanju vegetarijanski restoran, jelovnik je prilagođen osobama koje slede ovaj režim ishrane.

Ipak, već na prvi pogled jasno je zbog čega je ovaj restoran dobio mnoštvo pozitivnih recenzija. Jelovnik se sastoji iz različitih peciva, jela sa jajima, ovsenih kaša, te grickalica kao što su masline ili slani bademi. Pored toga, ovde mogu da se isprobaju prirodna vina, kao i kafe i tradicionalni čajevi.

Dakle, rešenje [ gastro ] jednačine je jednostavno. Ako uskoro planirate putovanje u Kopenhagen, markirajte jednu od tri Atelier September lokacije kao must-visit mesta. Sve informacije o radnom vremenu moguće je pronaći na njihovom zvaničnom web sajtu na kom se možete dodatno informisati o kompletnoj ponudi i cenama.

Foto: Instagram [ @atelierseptember ]

Učitati još
Zatvori