Kako Kim Kardashian sprema chia puding
Kako Kim Kardashian sprema chia puding

Kako Kim Kardashian sprema chia puding

Od Kim Kardashian smo navikli da prihvatamo beauty, pa čak i modne savete, ali gastro nije nešto gde smo mislili da bi poznata influenserka i rijaliti zvezda mogla da utiče na naše svakodnevne navike. Ispostavlja se, izgleda, da smo pogrešili u proceni, pa je Kim tako uspela da započne pomamu za jednim specifičnim obrokom koji čitav TikTok sada priprema. Reč je o jednostavnom chia pudingu, koji već neko vreme predstavlja jednu od omiljenih zdravih opcija za doručak. Razlog tome ponajviše leži u nutritivnim svojstvima chia semenki. One su bogate omega-3 masnim kiselinama, ali i vlaknima.

Iako Kim Kardashian nije podelila svoj zvaničan recept, verni pratioci rijaliti programa The Kardashians su uspeli da rekreiraju njen obrok na osnovu jedne od epizoda prošle sezone u kojoj Kim, zajedno sa Kris Jenner, uživa u ovom ukusnom doručku.

@growingannanas

trying the KIM KARDASHIAN chia seed pudding and it was worth it 😍 #chiaseedpudding #healthyrecipes

♬ You Need To Calm Down - Taylor Swift

Sastojci

  • 2 kašike chia semenki
  • 1/2 šolje bademovog (ili drugog biljnog ili kravljeg) mleka
  • 1 kašika meda
  • voće po izboru

Priprema

U činiju sa mlekom sipajte chia semenke. Promešajte dobro pa dodajte kašiku meda kako biste zasladili. Ostavite u frižideru preko noći kako bi chia semenke nabubrele, a smesa postala želatinasta. Ujutru dodajte još malo meda preko, a zatim upotpunite svežim ili smrznutim bobičastim voćem po izboru. Ukoliko volite ukus čokolade, veče pre konzumiranja istopite malo crne ili mlečne čokolade pa prelijte po površini, a onda ostavite u frižideru kako bi se do jutra stvrdnula. I u ovoj varijanti možete dodati voće po želji.

Foto: TikTok

Učitati još
Zatvori