Kako spremamo tost od batata na bezbroj načina
Kako spremamo tost od batata na bezbroj načina

Kako spremamo tost od batata na
bezbroj načina

Dosadio vam je klasičan avokado tost koji spremate svako drugo jutro za doručak, pa čak i onaj u chilly varijanti? S obzirom da je počela nova radna nedelja, i da smo se opet vratili na ponedeljak, danas malčice menjamo stvari kako bismo izbegli upadanje u dosadnu rutinu. Kada je doručak u pitanju, pogotovo kada imamo minimalno vremena pre posla za jelo, spremamo tost u svim oblicima. Međutim, već neko vreme važi to da tost od batata novi it tost, a danas donosimo kako možete da ga pripremite na bezbroj načina.

@onebalancedlife
@baking_and_legs

Tost od batata

Za razliku od običnog tosta, tost od slatkog krompira je prirodno bez glutena, sa malo ugljenih hidrata i malo kalorija, bogat vlaknima i prepun hranljivih materija. Nećemo se praviti da ćemo se ikada odreći klasičnog tosta, ali smatramo da je ovo dobra alternativa kada smo malo željni promena.

Priprema 

S obzirom da ćete za ovaj recept ostaviti kožu na batatu koju ćete jesti, počnite tako što ćete dobro oprati vaš batat.
Koristite veliki oštar nož da isečete krompir po dužini, i isecite slatki krompir na kriške malo tanje od jednog cm. Ako su kriške suviše tanke, neće zadržati oblik, a ako su previše debele, neće se dovoljno brzo istostirati. Da, vaš batat možete ubaciti u standardan toster za hleb, a ako želite možete ga zapeću u rerni sa malo ulja.  Tostirajte batat dok malo ne omekša viljuškom, ali ne u potpunosti. Nakon toga, izvadite vaš batat da se ohladi, i vreme je za zabavan deo – odabir dodataka!

Topping ideas

Tost od batata je ukusna osnova za slane i slatke prelive, u zavisnosti od vaših ličnih preferencija. Ovde imate mnogo prostora za igru, zato isprobajte različite kombinacije ukusa kako biste pronašli vašu omiljenu. Mi vam donosimo nekoliko naših omiljenih načina kako spremamo tost od batata, ali imajte u vidu da su ovo samo grubi okviri onoga što sve možete da stavite na vaš tost!

  1. Dodajte prženo jaje sa sa biberom (u chilli ili pesto varijanti)
  2. Napravite ga u vidu avokada tosta sa dodacima po izboru
  3. Namaz od krem sira ukombinovan sa različitim džemovima i semenkama
  4. Rikota sir sa malinama i medom
  5. Puter od kikirikija sa kriškama banane sa javorovim sirupom ili medom
@healthbyshortstack
@lemonythyme

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori