Novo mesto u gradu: jazzayoga od sada i na Novom Beogradu – donosimo sve detalje
Novo mesto u gradu: jazzayoga od sada i na Novom Beogradu – donosimo sve detalje

Novo mesto u gradu: jazzayoga od sada i na Novom Beogradu – donosimo sve detalje

Mislili smo da Google zna sve. Ipak, i ovog puta smo ga preduhitrili i među prvima saznali da se kultni healthy & tasty fast food jazzayoga otvorio i na Novom Beogradu, u Westu 65. Ali, ovog puta sa više prostora i mesta za sedenje.

Kako je jedna od Journal ekspertiza i pronalažanje novih mesta, čak i onih skrivenih od očiju javnosti ako se sećate ove priče, tako smo i ovog puta pratili skrivene gastro signale i čim su okrenuli pločicu otvoreno zakročili smo u njihov novi lokal. S obzirom na to da su Journal kancelarije na dva minuta laganog hoda od ovog novootvorenog mesta – čini se da više nemamo izgovor za guilty pleasure. Sada, zvanično okrećemo novi list i prelazimo na zdravu hranu /fingers crossed/.

Jazzayoga
Jazzayoga

/ new chapter /

Nakon dobro poznate lokacije u ulici Bulevar Kralja Aleksandra 48, jazzayoga prati ritam grada i širi se preko mosta. I dalje su zadržali svoj prepoznatljivi gastro core. Svakodnevno nude kuvano jelo, potaž dana, brojne salate, zdrava peciva, sendviče, kao i zdrave slatkiše i ceđene sokove ili smoothie. Iako je prvi lokal koncipiran više kao mesto za poneti, mada postoji i nekoliko stolova na spratu, novi lokal zagovara slow eating filozofiju.

Drveni komadi nalika na puno drvo dominiraju prostorom, a u kombinaciji sa prozračnim akcentima od ratana i pokojom drvenastom biljkom i motivacionim porukama, daju osećaj topline i mediteranske ležernosti i lakoće. Masivni zlatni saksofon na zidu daje neki pomalo umetnički status celom prostoru i poziva na gastro ples.

Jazzayoga
Jazzayoga

 / slow but steady wins the race /

Odmah s vrata stiče se utisak da je take your time mantra uzela primat. Lokal sam po sebi poziva na to da uzmete malo vremena, sednete sami ili sa nekim i sa punom pažnjom / i u miru / se fokusirate na healthy & tasty menu. Iako dovoljno prostran, sa oko deset stolova i oko dvadesetak mesta za sedenje, ostavlja utisak veoma prijatne i intimne atmosfere. Za one esktrovertne i željne druženja velika bašta ispred lokala biće sjajno mesto za ovo leto.

Mi smo ovog puta žurili, jer first things first – deadline zove, te smo samo zgrabili porudžbinu sa nama već dobro poznatog menija i otrčali u ofis. Ali, saznali smo da su njihove čuvene / i preukusne / lazanje doživele comeback. I sada se mogu naručiti samo u ovom lokalu. Iako vam možda West 65 nije usput, predlažemo da ipak pinujete ovo mesto na must see mapi. Ako ni zbog čega drugog, onda zbog lazanje.

Cela ponuda hrane je handmade sa pažljivo odabranim namirnicama. Osim lazanje, na fav listu dodajemo i – Om i Tantra sendviče od beskvasnog hleba i Shao lin i Aladin posne salate. Takođe, So ham i Darma sirovim slatkišima nećete odoleti.

Jazzayoga
Jazzayoga
Učitati još
Zatvori