„Glass skin“ efekat za besprekornu kožu – otkrijte recept za detox vodu koja vašem licu pruža healthy glow
„Glass skin“ efekat za besprekornu kožu – otkrijte recept za detox vodu koja vašem licu pruža healthy glow

„Glass skin“ efekat za besprekornu kožu – otkrijte recept za detox vodu koja vašem licu pruža healthy glow

Detox voda je naš novi ultimativni i nezaobilazni korak u jutarnjoj rutini. Osim što celokupnom organizmu donosi mnogobrojne benefite, detox voda pomaže da se postigne glass skin efekat. Za one koji nisu upućeni, glass skin je skincare trend koji je već nekoliko godina popularan na društvenim mrežama. Suština ovog trenda je postizanje potpuno čiste kože koja podseća na staklo. Kako je spoljašnja skincare rutina veoma važan korak u postizanju ovog viralnog efekta, jednako je bitno koje namirnice unosimo u sebe. Ukoliko se posvetimo izboru kvalitetnih proizvoda koje ćemo konzumirati u toku dana, naša koža će nam biti zahvalna i odužiće se na najbolji mogući način.

Ukoliko ste odlučili da se posvetite svom unutrašnjem zdravlju, važno je početi ispočetka – od trenutka buđenja. Kada se probudimo, završimo sa skincare rutinom, posvetićemo se unutrašnjem zdravlju i odlučiti za detox vodu. Recept kojim ćemo se baviti pronašli smo na Instagram profilu @zephyrandsol i on sadrži samo tri sastojka, a jedan od njih je – voda. Detox voda u sebi sadrži dva glavna sastojka koji poboljšavaju imunitet i zdravlje celokupnog organizma – đumbir i limun.

ginger + lemon + water = glass skin


Antiinflamatorna pića poput detox vode ne predstavljaju ekspresni način za mršavljenje ili magični štapić protiv akni, već predstavljaju veoma lak način na koje možete implementirati minerale i vitamine u svoju svakodnevnu ishranu. Đumbir je već odavno poznat po svojim lekovitm dejstvima, a neka od njih su: poboljšavanje imuniteta, ublažavanje migrena, sagorevanje masti, ublažavanje menstrualnih bolova, promoviše gut-health i pomaže u borbi protiv akni.

Limun predstavlja odličan izvor vitamina C, pomaže zdravlju kože, kose i noktiju, sabornik je u borbi protiv viška kilograma i pozitivno utiče na generalno zdravlje celog organizma.

Sastojci:


  • 1 kašičica soka od limuna
  • 1 kašičica rendanog đumbira
  • 3 čaše filtrirane (ili flaširane) vode
  • opciono: med za zaslađivanje i led za hlađenje

Priprema:


Sve sastojke pomešate i pijete tokom dana. Detox vodu možete držati i u frižideru, ali je možete popiti i u roku od nekoliko sati ukoliko to želite. Ako niste ljubitelj komadića đumbira u vodi, sastojke možete izmiksovati u blenderu, a zatim procediti. Na ovaj način zadržavate ukus i antioksidante, ali ne i pulpu.

Učitati još
Zatvori