Retinol u čaši – viralni recept za sok od kog će vam koža zablistati
Retinol u čaši – viralni recept za sok od kog će vam koža zablistati

Retinol u čaši – viralni recept za sok
od kog će vam koža zablistati

Retinol je u poslednje vreme postao nezaobilazni sastojak za podmlađivanje kože. Retko ko je mogao da poseti Instagram ili TikTok, a da se ne susretne sa preporukom za neku retinol kremu. Iako je nega kože odabranim i adekvatnim sastojcima veoma važna, bitno je posvetiti se i svojoj unutrašnjoj lepoti. Posle različitih prolećnih recepata – od popularnog limuna punjenog homemade sladoledom od jagoda do all your greens paste, proleće je pravo vreme da izrazimo svoju gastronomsku kreativnost i da se posvetimo buđenju svoje kože.

@aboutmaiki

Start drinking your retinol 🍊🥕🧡🥭 more here @m | wellness & mindfulness #retinol #retinoljuice #SelfCare #mswellnessglow #mswellnessclub

♬ boondocks - L.Dre

Retinol u čaši

Popularno nazvan retinol u čaši je zapravo sok koji u sebi spaja voće i povrće bogato vitaminom A. Vitamin A je veoma važan za normalan vid, imuni sistem, reprodukciju, rast i razvoj. Vitamin A takođe pomaže srcu, plućima i drugim organima da pravilno rade. Ovaj sok predstavlja lak način da implementirate više vitamina u svoju svakodnevnu rutinu, a sa druge strane osvežite svoju kožu i zablistate u ovom proleću.

Treba imati u vidu da se ovo piće može praviti sa različitim sastojcima – mogućnosti su neograničene. Međutim, mi smo se odlučili za recept sa TikTok profila @aboutmaiki. Ova TikTok wellness influenserka je odlučila da napravi veću količinu ovog miracle soka, tako da napravljenu možete da koristite i do tri dana. 

Sastojci


  • 1 mango
  • 2 šargarepe
  • 2 pomorandže
  • 2 grejpfruta
  • 1 limun
  • 1 koren đumbira

Priprema


Sve sastojke oljuštite i iseckajte na krupne komade. Za ovaj recept biće vam potreban ili blender ili cold press sokovnik. Umesto vode, u blender možete staviti biljno mleko ili kokosovu vodu, u zavisnosti od toga koji ukus preferirate (kokosova voda takođe ima svoje benefite). Sve iseckane komade zajedno izblendajte dok se masa u potpunosti ne sjedini.

Ukoliko imate cold press sokovnik, vaš posao je ovde završen. Međutim, ukoliko imate blender, nakon što su se voćke dobro izmiksovale, uzmite jednu cediljku i procedite ovu smesu. Nakon što se završili sa svim potrebnim koracima, možete svakog jutra uživati u sveže ceđenoj dozi vitamina A, a uskoro, i u blistavoj koži.

Učitati još
Zatvori