Beogradski agent 011 on the line: Predstavljamo dva nova mesta u gradu – Geum bistro i SOL express & bar
Beogradski agent 011 on the line: Predstavljamo dva nova mesta u gradu – Geum bistro i SOL express & bar

Beogradski agent 011 on the line: Predstavljamo dva nova mesta u gradu – Geum bistro i SOL express & bar

Beograd, često se čini kao bezgranična metropola. Svojom dušom, srcem i dinamičnošću dugovećno nas je zavela. Kako Journal traga za novim draguljina belog grada uz pomoć beogradskog Agenta 011, novi lokali neprestano kucaju na naša vrata. Table57 izdvojio se kao 4in1 koncept koji pored wine & dine nudi event planning, dok SLOJ i dalje ubrajamo u jedan od omiljnijih.

S tim u vezi, vodimo vas u Geum bistro i SOL express & bar, te naša gastro ekspedicija može da počne.

Geum bistro


Geum /ˈəm/

Ne krijemo da bistroi predstavljaju jednu od naših omiljenih kategorija, a ovog puta novi favorit pronašli smo u okolini Botaničke bašte. Kako smo obožavaoci minimalizma i estetike kao takve, jedna od prvih stavki koju uvažavamo kod lokala jeste upravo enterijer. Geum bistro nas je osvojio minimalističkim pristupom, te ne sumnjamo da će postati jedno od onim pod viral kategorijom.

 

Pored enterijera neizostavna komponenta je hrana. Ova minimalistička oaza svoje specijalitete prepisala je sezonskim i lokalnim proizvodima, dok je nedeljni branč jedna od glavnih atrakcija koja se našla na našoj famoznoj must-visit listi. Takođe, pomenuti brančevi često su urađeni u kolaboraciji sa drugim lokalima kao što su ovog puta to bili KP BURGERS BELGRADE i Bife bar. Volimo da igramo lokalno ali isto tako volimo i  solidarsnost između beogradske gastro scene.

SOL express & bar


Nešto dalje od Botaničke bašte a nešto blize centru, naišli smo na još jedan beogradski skriveni dragulj. U Katanićevoj ulici na Vračaru, otvorio se SOL express & bar, koji nas je osvojio kako svojom lokaijom tako i menijem. SOL ne samo što predstavlja savršeno mesto za jutarnju (obaveznu) kafu, već i donosi izvanredne brunch opcije. Od raznovrsnih slatkih i slanih kroasana, felafela, granole pa sve do salata i browniea, na meniju ove gastro oaze možete pronaći od svega po malo. Prostran enterijer open koncepta sa mini baštom i ljubaznim osobljem, učiniće da SOL postane jedno od vaših omiljenih mesta u gradu.

A nas interesuje, šta prvo naručujete – kafu, brunch meni ili felafel?

Foto: Instagram / @geum.bistro, @sol.belgrade

Učitati još
Zatvori