Eggz-citing news: Novo brunch mesto o kom svi pričaju
Eggz-citing news: Novo brunch mesto o kom svi pričaju

Eggz-citing news: Novo brunch
mesto o kom svi pričaju

EGGZ – Endless breakfast concept by Aleksa Žujović

Mladi Chef Aleksa Žujović, otvorio je vrata svog prvog restorana pod nazivom EggzU pitanju je koncept All day breakfast koji poručuje da izađemo iz stereotipa da doručak jedemo samo u jutarnjim časovima. Koliko puta ste poželeli da pojedete toplu i kremastu kajganu u toku dana? Eggz restoran nudi raznovrsne obroke sa jajima tokom celog dana ali nama je posebno za oko zapao popularni brioche bun!

BY @BYDASHULYAFEDOR

Le Chef

Večiti zaljubljenik fine dining-a sa diplomom L’Ecole Ducasse prestižnog francuskog fakulteta, Aleksa Žujović odlučio je da se vrati u Beograd i pokrene svoju kulinarsku priču. Njegovo školovanje krenulo je još pre toga u Americi dok pandemija nije zaustavila vreme i preusmerila Aleksin put za Pariz. Nakon iskustva u Modeni i Stokholmu, ali najviše inspirisan vremenom provedenog u Americi, Aleksa je dobio ideju da spoji svoje umeće fine dining-a zajedno sa brunch konceptom i fokusira se na osnovnu namirnicu – jaja. Kao što možete da pretpostavite po samom nazivu restorana Eggz, sve u jelovniku sadrži jaja, koja su iz podnog uzgoja. Meso i riba se pripremaju i mariniraju po Aleksinom specijalnom receptu, uz pažljivo odabrane soseve na bazi povrća. Na kraju, svako jelo uobličeno je u (ručno pravljeni) brioche bun!

BY @PAMUCINA_
BY @BYDASHULYAFEDOR

COMMUNITY GATHERING

Inspiracija za enterijer koji krasi novi brunch restoran, bio je community gathering. Ovakav raspored sedenja nastoji da spoji ljubitelje specijaliteta i izgradi zajednicu koja će uz strast prema dobroj hrani krunisati ovo mesto. Dugačka klupa, kao i community sto su u stilu modernog minimalizma dok velika skulptura jaja na zidu predstavlja simbol ovog koncepta. Dok čekate svoj sočni & preukusni obrok, šef restorana pobrinuo se da možete pratiti ceo proces time što je konstrukcija kuhinje otvorenog tipa. Mi smo uživali u Aleksinim specijalitetima, a vrela topla preporuka jeste njegov signature Original brioche bun. Uživajte uz odličnu kafu i atmosferu koju nudi novi it brunch spot u centru grada.

BY @BYDASHULYAFEDOR
BY @BYDASHULYAFEDOR
BY @BYDASHULYAFEDOR
BY @BYDAAHULYAFEDOR
Učitati još
Zatvori