Novo mesto u gradu: FUZIO restoran spaja autentične ukuse mediteranske, francuske i azijske kuhinje
Novo mesto u gradu: FUZIO restoran spaja autentične ukuse mediteranske, francuske i azijske kuhinje

Novo mesto u gradu: FUZIO restoran spaja autentične ukuse mediteranske, francuske i azijske kuhinje

U poslednje vreme Journal je istraživao nova i kultna mesta u Beogradu na kojima posetioci mogu da isprobaju autentična jela i pića u jedinstvenim enterijerima. Od zdravijih opcija za svaki dan, do večernjeg provoda i personalizovanih koktela u Riddle bar-u, odlučili smo ovog puta da se posvetimo kompletnom meniju i pronalasku idealnog mesta koji će ispuniti želje čak i onih koji imaju istančano gastro nepce. Šta francuska, mediteranska i azijska kuhinja imaju zajedničko u Beogradu? Odgovor je – restoran FUZIO. FUZIO predstavlja novi restoran na kultnoj beogradskoj lokaciji na Cvetnom trgu u Njegoševoj ulici. U isto vreme skriven od svakodnevne gužve i aktivni učesnik u istoj, FUZIO je uspeo da se popne na vrh Journal must-visit lestvice. Ukoliko ste u potrazi za autentičnom azijskom, francuskom ili mediteranskom kuhinjom, a pritom želite da uživate u vrhunski dizajniranom enterijeru, FUZIO je pravo mesto za vas.

Fuzio
Fuzio3

FUZIO experience

FUZIO = spajanje. Vodeći se ovim terminom, zavirili smo u svaki kreativni ćošak restorana. Spajanje, odnosno, fuzija prožima sve velike ideje sa kojima je restoran rastao. Od tri internacionalne kuhinje – francuske, mediteranske i celokupne azijske, prisustvujemo neverovatnoj fuziji različitih i specifičnih ukusa. U idealnom balansu, spajanje ukusa i njihov ukusno doziran blend prenosi se i na energiju koja vlada u restoranu. Od ljubaznog i profesionalnog osoblja možete dobiti sve informacije o jelima koje želite da probate, imajući u vidu da se svakom koraku pripreme jela prilazi sa posebnom pažnjom. Neverovatna činjenica je da FUZIO poseduje tri kulinarska šefa – šefa mediteranske, azijske i francuske kuhinje. Imajući u vidu takav podatak, možete biti sigurni da će se autentičnost različitih internacionalnih jela preneti u svaki zalogaj. U FUZIO-u postoji i konobar somalijer koji vam može preporučiti izvrsnu selekciju domaćih, italijanskih i francuskih vina.

Ukoliko imate istančan ukus koji se tiče dizajna enterijera, neće vam promaći specifičan dizajn koji vas u ovom restoranu može zateći. Označen rečju unikat, enterijer je do svakog detalja isplaniran i namenski rađen. Enterijer potpisuje studio A101 i arhitekta Dragan Kašiković. Ružičasta cvetna instalacija koju ne možete prevideti, delo je umetnice Vesne Perović.

Fuzio9
Fuzio6

it’s breakfast time @ FUZIO

Za doručak kažu da je najbitniji obrok u toku dana, pa ga mi nećemo preskočiti, već ćemo ga provesti u restoranu FUZIO. Restoran radi od 7:30 ujutru do 10 sati uveče, što je veoma pogodno za radne pojedince koji bi nešto želeli da pojedu pre odlaska na posao. Imajući u vidu da se restoran FUZIO nalazi u sklopu hotela Hanami, svi posetioci FUZIO restorana se mogu odlučiti i platiti breakfast buffet-menu i uživati u luksuznoj hotelskoj ponudi svežih i kvalitetnih obroka. U okviru doručka, gosti takođe mogu birati između svih vrsta benedict jaja, a potrebno je nagovestiti da FUZIO restoran svako jutro Hollandaise sos pravi svež, tako da možete imati apsolutni užitak i autentičnost ukusa pri svom doručku. Postoji i keto opcija za goste sa posebnom ishranom, tako da možemo reči da FUZIO zaista misli na sve.

Fuzio4
Fuzio3

FUZIO UMAMI


let’s start from the beginning

Kada beli stolnjaci u potpunosti obuzmu enterijer restorana, znamo da je vreme za početak ručka. Čak i kada unutrašnjost lokala postane u potpunosti u znaku elegancije i visokog stila, bitno je naglasiti da FUZIO predstavlja restoran za sve. Ne postoje dress code-ovi niti se tome teži. Sedeći unutar lokala, postalo nam je jasno na šta se konkretno misli. Dok isprobavate specijalitete različitih kuhinja, ili jednostavno uživate u kafi, kroz ceo prostor restorana se oseća opuštenost i ležernost.

Već prvim korakom unutar restorana postaje vam jasno da ste stigli na mesto koje spaja luksuzni enterijer i osećaj udobnosti. Takva energija je idealna za gastro put za koji smo se spremili. Za početak, odlučili smo se za fuziju tri ukusa kako bismo u potpunosti doživeli energiju ovog restorana.

Fuzio11
Fuzio11

Beef Bao Buns, Shrimp tatare & Beef Tacos – postala su tri ultimativna pobednika laganih startera. Beef Bao Buns i njihova mekana tekstura idealni su za lagani početak ručka, dok se dopunjuju egzotičnošću ukusa čuvenih Beef Tacos-a. Ukoliko ste želeli mesto na kom možete isprobati Shrimp tartare, a da ste pritom u potpunosti sigurni da su svi sastojci sveži i kvalitetni – FUZIO je idealno mesto za isprobavanje ovog specijaliteta.

Fuzio8
Fuzio24
Fuzio30
Fuzio28
Fuzio17
Fuzio16
Fuzio12
Fuzio14

tom yum soup

Tom yum predstavlja porodicu ljutih i kiselih tajlandskih supa. To je supa koja obično uključuje škampe. Spoj ljutih i kiselih ukusa čine je veoma popularnim u tajlandskoj kuhinji. Ime tom yum je sastavljeno od dve tajlandske reči. Tom se odnosi na proces ključanja, dok yum označava spoj. Ovakva supa idealno prezentuje ideju FUZIO restorana. Spajanje i fuzija, a ujedno i vernost autentičnom ukusu tajlandske kuhinje čini ovo mesto idealnim za uživanje i isprobavanje tom yum supe.

Ukoliko ste ljubitelj instagramične hrane i volite da zabeležite svoj gastro put u bilo kom obliku, važno je istaći da se tom yum supa treba fotografisati u istom trenutku kada stigne za sto, u suprotnom, čar tek spremljene tajlandske supe neće biti u potpunosti izražena. Takođe se savetuje da ovu supu odmah pojedete kako biste iskusili potpuni užitak ukusa škampa, kokosa i specifičnih začina koji je čine autentičnom. Mi smo ove savete poslušali i nismo se razočarali. 

Fuzio37
Fuzio28
Fuzio38

main character – main course

Izbor glavnih jela će takođe proći u znaku fuzije. Uz konsultacije sa profesionalnim kuvarima i osobljem restorana, došli smo na ideju da se prepustimo spoju mediteranske i francuske kuhinje. Odlučili smo se za best of the both worlds Foie gras beef steak & Tuna steak. Pri svakom zalogaju smo se prisetili glavne ideje FUZIO restorana – kvaliteta i svežine namirnica. Primese francuske i mediteranske kuhinje predstavljale su idealan izbor za glavno jelo koje može da zasiti, a ujedno pruža autentičan ukus svakog od ovih specijaliteta.

Fuzio41
Fuzio28
Fuzio53

sushi & cocktails

Sushi stanica i sushi majstor koji uživo priprema rolnice – pravi spoj za vrhunski gastro provod. FUZIO restoran na prvo mesto stavlja kvalitet i naglašava važnost dobrog sushi majstora, jer bez njega, čak ni najsvežije namirnice (kakve i jesu u ovom restoranu) ne bi mogle da nađu svoj balans unutar jela. Sushi stanica, zajedno sa autentičnim signature koktelima mogu biti izvršno rešenje za proslave rođendana ili okupljanje sa prijateljima. I vinska karta i karta pića napravljene su tako da se savršeno podudaraju sa menijem i stvore umami efekat. Vinska karta napravljena je od selekcije najboljih domaćih vina. Tako je napravljena i koktel lista – samo premium pića mogu ući u ove autentične koktel doživljaje. Mi smo se odlučili za dva signature koktela – Blossom i Hanami Spritz.

Fuzio73
Fuzio31
Fuzio79
Fuzio74
Fuzio30
Fuzio30
Fuzio14

authentic dessert

Najslađe smo ostavili za kraj. Desert koji nećete imati prilike da probate u nekom drugom restoranu, imajući u vidu da ćemo ideju za ovaj nestvarni kolač pripisati FUZIO timu. Sakura unikatan kolač autentičnog ukusa predstavlja svojevrsno odavanje počasti japanskoj kulturi. Napravljen da svojim oblikom podseća na japansko drvo sakure u potpunosti preslikava jedan od nacionalnih simbola ove azijske zemlje. Pored fantastičnog izgleda, moramo spomenuti i ukus. Čokoladne note spojene sa osvežavajućim ukusom jagode idealno prenose vizuelni doživljaj na naša nepca.

Fuzio82
Fuzio30
Fuzio30
Fuzio30

Foto: Journal

Učitati još
Zatvori