Donosimo recept za kremasti umak od breskve, meda i feta sira
Donosimo recept za kremasti umak od breskve, meda i feta sira

Donosimo recept za kremasti umak od
breskve, meda i feta sira

Ako ste ljubitelj egzotičnijih gastronomskih specijaliteta, danas vam donosimo recept za umak od breskve, meda i feta sira. U restoranima sa Michelin zvezdicom vole da nam serviraju ovakve nespojive sastojke u okviru jednog jela, pa hajde danas da se pravimo da je to ok. Možda vam se BAŠ svidi ova kombinacija, i ovo postane vaš go to umak za svaki dan.

Pexels
Pexels

Sastojci

Za topping

  • 1 breskva (isečena)
  • 2 kašičice meda
  • 1/3 šolje vode

Za umak

  • 220 grama feta sira
  • 1/4 šolje grčkog jogurta
  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • 1/4 šolje hladne vode
  • 2 kašičice meda
  • prstohvat soli
Pexels
Pexels

Isecite jednu breskvu i stavite je u mali lonac a zatim dodajte med i malo vode na srednjoj vatri. Neka se greje petnaestak minuta, dok iz vodenastog sadržaja ne predje u blago gust.

  • U blender ubacite feta sir, grčki jogurt, vodu, maslinovo ulje i med. Blendajte dok ne postane potpuno kremasto
  • Prebacite sadržaj u činiju, i servirajte uz krekere ili hrskavo pecivo

Nadamo se da ovaj mini recept nije bio previše komplikovan, i da ćete ga probati već u toku vikenda. Ostavljamo link za detaljan video recept sa @livehealthywithlexi profila, a vama želimo ukusan snack!

Učitati još
Zatvori