

Ako ste ljubitelj egzotičnijih gastronomskih specijaliteta, danas vam donosimo recept za umak od breskve, meda i feta sira. U restoranima sa Michelin zvezdicom vole da nam serviraju ovakve nespojive sastojke u okviru jednog jela, pa hajde danas da se pravimo da je to ok. Možda vam se BAŠ svidi ova kombinacija, i ovo postane vaš go to umak za svaki dan.


Sastojci
Za topping
- 1 breskva (isečena)
- 2 kašičice meda
- 1/3 šolje vode
Za umak
- 220 grama feta sira
- 1/4 šolje grčkog jogurta
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- 1/4 šolje hladne vode
- 2 kašičice meda
- prstohvat soli


Isecite jednu breskvu i stavite je u mali lonac a zatim dodajte med i malo vode na srednjoj vatri. Neka se greje petnaestak minuta, dok iz vodenastog sadržaja ne predje u blago gust.
- U blender ubacite feta sir, grčki jogurt, vodu, maslinovo ulje i med. Blendajte dok ne postane potpuno kremasto
- Prebacite sadržaj u činiju, i servirajte uz krekere ili hrskavo pecivo
Nadamo se da ovaj mini recept nije bio previše komplikovan, i da ćete ga probati već u toku vikenda. Ostavljamo link za detaljan video recept sa @livehealthywithlexi profila, a vama želimo ukusan snack!