Breskve i sir: Donosimo tri brzinska recepta koja ćete voleti
Breskve i sir: Donosimo tri brzinska recepta koja ćete voleti

Breskve i sir: Donosimo tri brzinska
recepta koja ćete voleti

Ako je sudeći prema gastro blogerima čuvena kombinacija smokve i sir, ove sezone zamenjena je kombinacijom breskve i sir. I moramo priznati da nam se ovaj kombo jako dopada i to smo otkrili kada smo probali čizkejk od breskve. Ako ste i vi ljubitelj egzotičnijih gastronomskih specijaliteta, donosimo vam tri sjajna recepta u kojima su breskve i sir glavni sastojci.

Breskve na žaru i i burata sa maslinovim uljem, medom i bosiljkom

Sastojci:

  • 2 sveže breskve
  • 2 kugle burata sira
  • maslinovo ulje
  • med
  • svež bosiljak
  • crni i crveni biber

 

Priprema:

Neće vam biti potreban čak ni roštilj da biste ih napravili ovo sjajno brzinsko jelo – samo tiganj za roštilj! Isecite dve breskve na kriške, zagrejte tiganj na srednje jako i poprskajte malo maslinovog ulja. Dodajte kriške i pecite nekoliko minuta sa svake strane dok se ne pojave tragovi roštilja (pritisnite ako je potrebno). Prebacite na tanjir i na vrh stavite dve kuglice burata sira i poprskajte maslinovim uljem i medom. Potom, pospite svežim bosiljkom i dodajte malo crnog i crvenog bibera.

Umak od fete sa breskvama i medom

Sastojci:

Za topping

  • 1 breskva isečena
  • 2 kašičice meda
  • 1/3 šolje vode

Za umak

  • 220 grama feta sira
  • 1/4 šolje grčkog jogurta
  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • 1/4 šolje hladne vode
  • 2 kašičice meda
  • prstohvat soli

 

Priprema:

Isecite jednu breskvu i stavite je u mali lonac a zatim dodajte med i malo vode i kuvajte na srednjoj vatri. Neka se greje petnaestak minuta, dok iz vodenastog sadržaja ne pređe u blago gust. U blender ubacite feta sir, grčki jogurt, vodu, maslinovo ulje i med. Blendajte dok ne postane potpuno kremasto. Prebacite sadržaj u činiju, i servirajte uz krekere ili hrskavo pecivo.

Letnja salata od breskve

Sastojci:

  • oko 2 šolje rukole
  • zrele breskve, narezane
  • 2 slajsa pršute
  • 1/4 šolje pistaća, oljuštenih
  • 1/2 kugle burrate
  • listovi svežeg bosiljka
  • 1/4 crvenog luka, tanko isečenog (opciono!)
  • balzamik glazura
  • prstohvat morske soli

 

Priprema:

Sastavite salatu tako što ćete najpre na tanjir staviti rukolu. Potom, na vrh dodajte narezane breskve, pršutu, pistaće. Zatim buratu, crveni luk i prelijte balzamiko glazurom. Na kraju dodajte malo morske soli po ukusu i uživajte.

 

Učitati još
Zatvori