Brunch o’clock – ali, u Zagrebu: Ovo su IT mesta koja bi trebalo da posetite
Brunch o’clock – ali, u Zagrebu: Ovo su IT mesta koja bi trebalo da posetite

Brunch o’clock – ali, u Zagrebu: Ovo su IT mesta koja bi trebalo da posetite

Popularizacija bruncha dogodila se onog trenutka kada je užurbani lifestyle postao gotovo imperativ savremenog društva. Kada smo ustanovili da obavezna viđavanja vikendom podrazumevaju sve posle 11h, kada je vreme doručka uveliko prošlo, a za ručak još nismo u potpunosti spremni i na kraju kada jednostavno želimo ukusan zalogaj uz dozu trač partije – brunch je idealno vreme za gastro poduhvate koje podrazumevaju late morning meal mantru. Shodno tome, nakon što smo popila beogradske lokale u kojima se služe najatraktivnije delicije na granici između doručka i ručka, došao je trenutak da skoknemo do Zagreba i obiđemo mesta koja bespogovorno uživaju a place to be status.

Broom44

Sinonim odlaska na ukusan brunch u Zagrebu koji pored jedinstvenih delicija podrazumeva i iskustvo uživanja u pažljivo osmišljenom enterijeru svakako je lokal Broom44. Otvorena kuhinja i šank pozivaju da zakoračite u svet pripreme omiljenih specialty kafa, slatkih i slanih gastro zavrzlama, brojnih veganskih jela, tartova, kao i ceđenih sokova i limunada i u potpunosti doživite delić užurbane atmosfere u ovom prostoru. Broom44 nalazi se na Dolcu, a kako saznajemo trenutno je na snazi novi (do kraja februara) zimski meni inspirisan sezonskim namirnicama i nostaličnim jelima iz detinjstva.

Fetiš

Fetiš bistro & deli je jedinstven koncept koji se zasniva na bezglutenskoj gastro ponudi – i to najboljojoj u Zagrebu. Naime, ovaj lokal prvobitno je važio za ultimativno mesto za brunch, da bi nešto kasnije u ponudu uveo i jela namenjana za ručak i večeru. Ono najvažnije, Fetiš zaista ima odlučnu ponudu kafe, pa i koktela. A, ukoliko poželite da probate nešto slatko, kolači su uvek dobar izbor. Nalazi se u Martićevoj ulici, a ako vas obraduje i lepo vreme u Zagrebu klupice koje se nalaze ispred lokala dodatno će povećati užitak.

Dežman bar

Dežmanov prolaz je idealan beg od gradske gužve kada vam je potrebna doza mira, a da se ipak ne udaljavate od centra. Upravo tu se nalazi i lokal simboličnog naziva – Dežman bar koji predstavlja ultimativnu destinaciju za idealan brunch koji podrazumeva slane i slatke zalogaje kao što su New York bagel s lososom ili šunkom, poširana jaja, kajgane, francuski tost i granole. Ni provereno dobra kafa nije izostala, kao ni vrhunska vina i kokteli.

Boogie Lab

Smešten u u novom kompleksu Park kneževa u Ulici kneza Borne, Boogie Lab će vas na prvi pogled osvojiti jedinstvenstvenin enterijerom inspirisan estetikom sedamdesetih godina iza kojeg stoje arhitektkinje Mia Petričević i Kristina Volf. Pri samom ulasku dočekaće vas zvukovi disca, soula, funka i bluesa, a kada je reč o gastro ponudi u periodu od 9 do 12 sati sve je podređeno upravo brunchu. Meni uključuje benedikt jaja, granolu, engleskindoručak, shakshuku, breadpudding i druge delicije.

Balance Brunch

Last, but not least – novo mesto u Zagrebu. Lokal Balance brunch bar nalazi se na Bijeničkoj cesti 14 i uveliko je privukao pažnju Cogito kavom, finim pekarskim proizvodima i popularnim brunch delicijama. Među favoritima se nalaze preukusni krosani sa pristaćuma, bruschette na sourdough hlebu i naravno – kafom! Iako se nalazi van gradske gužve, Balance brung bar je bespogovorno u centru zbivanja s obzirom na to da je zaista posećena lokacija.

Učitati još
Zatvori