It is brunch o’clock: Vodimo vas na omiljena beogradska brunch mesta
It is brunch o’clock: Vodimo vas na omiljena beogradska brunch mesta

It is brunch o’clock: Vodimo vas na
omiljena beogradska brunch mesta

Znate onaj lazy weekend momenat kada dogovarate obavezno jutarnje vidjanje ali da ne bude nikako pre 11h, jer kako da vam kažemo sinoć se izašlo / ili u našem slučaju ostalo u redakciji do 02h /. I onda se jednostavno nameće pitanje gde ići?  Vreme doručka je odavno prošlo, a za ručak još nismo spremni. Tu na scenu nastupa magija u šest reči zvana b-r-u-n-c-h.

Brunch / noun/ – a late morning meal eaten instead of breakfast and lunchU slobodnom prevodu savršena doza zadovoljavanja nutritivnih potreba posle burne noći,  praćena čašicom dobrog razgovora / tračeva / u idealno vreme, na idealnom mestu. Ne, nećemo vam pričati još jednu Journal priču već vas ovog puta vodimo na novi tour omiljenih beogradska mesta. Jer znate kako – it is brunch o’clock!

B I R D S.

Jedno od novijih mesta na prestoničkoj gastro sceni je restoran Birds. Restoran Birds nalazi se na samom početku Strahinjića Bana ulice i idealno je mesto za sve one ljubitelje manjih, finih ukusa i slatkih zalogaja idealnih za brunch. Kao i za romatični insta-feed vibe. Restoran koji ima internacionalni dojam ujedno je i mesto gde se susreće atipična ponuda jela sa još raznovrsnijom plejadom gostiju. Koji su za kratko vreme pronašli svoje mesto u Beogradu u kojem se, kako kažu osećaju kao kod kuće. Jelo koje bismo vam definitivno preporučili da probate su Hash Browns sa krem sirom i lososom, kao i oni sa guacamole sosom i crnim kavijarom. I sve to naravno praćeno jednom od najboljih Matcha Latte koju smo probali ili provereno dobrom čašicom Sparkling Wine. Vama ostavljamo da odaberete drink of choice, a nama da još jednom naglasimo da se ne obazirete na non-alcoholic osudjivačke poglede.

@birds.beograd
@birds.beograd
@birds.beograd

M A M A  S H E L T E R.

Ako nešto govori brunch onda je to Mama Shelter hotel&restoran. Jer znate kako, Mama nema samo the coolest bedrooms već ima jedno od omiljenih mesta za casual Sunday iskustvo, praćeno zanimljivom gastro ponudom koju sledi jednako dobra energija samog prostora. Mama Shelter je nešto kao pre-pre-drinkinga, ali jednog od onih gde se baš dobro jede. Savetujemo da startujete sa Homemade Humus Plate koje će biti fenomenalna uvertira za naš omiljeni Poke Bowl. Vege ili sa tunom, na vama je da izaberete svog favorita, ali verujte na reč – sa Maminim Poke nema greške. Za one koji su ipak ljubitelji proteina i vole da igraju na sigurno tu su svakako old fashion Mamas burger&pizza. A ono što je za ovo mesto cherry on the top je upravo |roof|top sa pogledom na Beograd koji će vam dodatno ulepšati ovo lenje vikend jutro. Odnosno podne.

@mamashelterbelgrade
@mamashelterbelgrade
@mamashelterbelgrade
@mamashelterbelgrade

M I A M I A M.

Ovog puta iz centra grada se selimo na Vračar da u ušuškanom delu Kursuline ulice uživamo u sjajnoj ponudi Meni karte i casual vajbu restorana Miamiam. Miamiam je mesto u kojem se prožima neodovljiva simbioza indijske kuhinje sa savremenim receptima i jednako interesantnom ponudom pića. Stoga ako volite da isprobavate novitete i ako uživate u spoju naizgled nespojivih sastojaka, Miamiam je pravi izbor za vas. Naš izbor pada na Uštipke od povrća sa humusomi borovnicama u kombinaciji sa Basamati pirinčem sa kuminom. Savršena kombinacija slatkog i slanog, idealna za jedan lagani brunch izbor. Stoga vas pozivamo da ovog vikenda u svoje gastro iskustvo dodate novitete restorana Miamiam i da vikend provedete u cozy atmosferi  i decentnom enterijeru samog restorana.

@restoran_miamiam
@restoran_miamiam
@restoran_miamiam
@restoran_miamiam
Učitati još
Zatvori