Konceptualni kafić 48 Collagen Café u Parizu spojio je kolagen i kafu – a posetioci su oduševljeni
Konceptualni kafić 48 Collagen Café u Parizu spojio je kolagen i kafu – a posetioci su oduševljeni

Konceptualni kafić 48 Collagen Café u Parizu spojio je kolagen i kafu – a posetioci su oduševljeni

Sa obzirom na to da su Olimpijske igre sve bliže, njihova ovogodišnja lokacija – Pariz – definitivno je jedna od najpopularnijih destinacija. Stoga smo uveliko počeli da objedinjujemo mesta koja bi trebalo da posetite ukoliko ovog leta planirate putovanje u glavni grad Francuske.

Ukoliko se fokusiramo samo na gastronomski aspekat, postojećoj listi na kojoj se već nalaze restorani Procope i Poulette dodajemo još jedan, relativno novi, kafić – 48 Collagen Café – koji se izdvaja po nesvakidašnjem i futurističkom konceptu. A kao ideju vodilju za njegovo pokretanje pronalazimo kolagen.

The future of coffee

Kolagen predstavlja protein koji je, između ostalog, neophodan za izgradnju kostiju, kože, kose i noktiju. Dakle, on je u osnovi jedan od gradivnih elemenata koji obezbeđuje gipkost i hidrataciju. Takođe, mnogi smatraju da može imati pozitivno dejstvo kako na telo, tako i na um. Pojedini smatraju i da je on podmlađivač savremenog društva, te da mu je stoga neophodno posvetiti više pažnje.

Upravo zato, Amandine Fornot došla je na ideju da započne projekat kom je dala ime 48 Collagen Café. U početku se celokupan koncept činio izazovnim, ali vrlo brzo njena zamisao postala je realnost. Danas je jedinstveni kafić smešten u Parizu, i to u ulici 48 Rue Lafayette.

collagen cafe (1)
@slmlmg
collagen cafe (2)
@slmlmg

Sa obzirom na činjenicu da se količina kolagena tokom vremena smanjuje, odnosno njegov kvalitet se pogoršava, Amandine je došla na ideju da 48 Collagen Café postane must-visit mesto koje će biti usmereno upravo na otpor vremenu – i to kroz unos različitih sastojaka u formi napitaka. Istovremeno, ono je postalo mesto gde se susreću i spajaju lepota, zdravlje, blagostanje i potpuno novo iskustvo.

collagen cafe (2)
@slmlmg
collagen cafe (3)
@slmlmg

Beauty IN & OUT

Na karti pića moguće je pronaći, pre svega, latte kafe i različite smoothie napitke. Svako piće ima karateristično ime pa je tako, na primer, moguće isprobati Earth Latte, Love Latte ili Full Moon Latte, te smoothie napitke kao što su Joy Happiness ili Pure Élixir Aphrodisaque.

Takođe, unutar gotovo svakog od njih dominantni su sastojci kao što su spirulina, aktivni ugalj, kurkuma, ali i različita mleka na biljnoj bazi.

Ipak, šta god da poručite, na stolu će vas za samo nekoliko minuta dočekati šarena čaša zanimljivog izgleda. A to je posledica činjenice da se gotovo svakom detalju unutar ovog koncepta posvećuje posebna pažnja. Kako spolja, tako i iznutra.

Collagen Cafe (2)
@thematchahoe
Collagen Cafe
@thematchahoe

Pored toga, u prostoru je moguće isprobati i red light facial therapy, odnosno masku koju pojedini koriste kako bi poboljšali izgled kože. Za specijalno crveno svetlo kaže se da povećava proizvodnju kolagena i elastina, te da stimuliše cirkulaciju. Stoga je, u skladu sa osnovnom idejom koncepta, ovaj kafić obezbedio masku usmerenu upravo na to, a ona se može koristiti ukupno 12 minuta.

Ipak, sve ovo samo je početak još jednog uspešnog i unikatnog koncepta koji je već sada privukao pažnju velikog broja ljudi. Stoga, ukoliko se nađete u Parizu, stavite ovaj lokal na must-visit listu. A njegovo pronalaženje olakšaće vam činjenica da je smešten u ulici koja je neretko obavezno odredište turistima iz celog sveta.

Učitati još
Zatvori