Idemo na ovogodišnji festival „Bečej noću“, a i vi ćete poželeti kada čujete ko nastupa
Idemo na ovogodišnji festival „Bečej noću“, a i vi ćete poželeti kada čujete ko nastupa

Idemo na ovogodišnji festival „Bečej noću“, a i vi ćete poželeti kada čujete ko nastupa

Ko još ne voli našu ravnicu na severu zemlje? Ušuškana, doterana i kulturna Vojvodina, osveženje je za ostatak Srbije. Bilo da ste iz tih krajeva ili u potrazi za dodatnim razlogom da je posetite, imamo odličan predlog za vas.

Nakon prošlogodišnjeg koncerta Zdravka Čolića koji je okupio više od 30.000 ljudi, što je prevazišlo ukupan broj stanovnika ovog šarmantnog bačkog grada, muzički festival Bečej noću postao je jedan od omiljenih događaja na početku letnje festivalske sezone u Srbiji. Reč je o mladom festivalu. Za četiri godine uspeo je da po izboru muzičara i izuzetnom produkcijom koncerata zauzme visoko mesto na festivalskom nebu Srbije. Od osnivanja, 2018. godine ređali su se nastupi najvećih domaćih i regionalnih zvezda poput Bajage, Parnog Valjka i drugih.

Nastupi koji se ne propuštaju

Ovoga leta, posetioci širom zemlje, ali i Vojvođani, imaće prilike da na bečejskom Trgu oslobođenja 16. i 17. juna na centralnoj bini uživaju u besplatnim koncertima najvećih muzičkih zvezda. Pa će tako, naše najuspešnije evrovizijske predstavnice, Marija Šerifović i Konstrakta prirediti večeri pune emocija. Mi znamo gde ćemo biti sredinom juna, a pozivamo i vas da nam se pridružite.

Zvezde prve večeri festivala u petak 16. juna biće Konstrakta i Marko Louis. Konstrakta je prošle godine uspela Srbiju da vrati u sam evrovizijski vrh. A u Bečeju će pored dobro poznatih hitova izvesti i najnovije pesme. Lavinu emocija i odličnog raspoloženja će pokrenuti Marko Louis. I to hitovima poput Euridika, Ćutaću, Pokušaj. A pre njega će nastupiti hor bečejske muzičke škole Petar Konjović.

Hrvatski pop muzičar Neno Belan iz Splita nastupiće sa svojim bendom Fiumens u subotu 17. juna. Tom prilikom  pevaće i jedina srpska evrovizijska pobednica Marija Šerifović kao glavna vezda festivala.

Marija će publiku provesti kroz svoje velike hitove. Pored neizostavne Molitve, publika uživati u njenim hitovima Bol do ludila, U nedelju, Ja volim svoj greh. Opština Bečej posebno neguje multikulturalnost svoje sredine, tako da će na početku drugog dana ugostiti i umetnike iz Mađarske. I to grupu Pannonia Allstars Ska Orchestra.

Foto: PR; Instagram

Učitati još
Zatvori