Update predstojećih muzičkih festivala: Šest načina da ovo leto bude u znaku muzike
Update predstojećih muzičkih festivala: Šest načina da ovo leto bude u znaku muzike

Update predstojećih muzičkih festivala: Šest načina da ovo leto bude u znaku muzike

Dobra organizacija je pola posla. Pogotovo kada je reč o periodu koji je pred nama, a to je period muzičkih dešavanja. Ako zbog nečega volimo proleće i leto, to su događaji na otvorenom i muzika do jutra. Kao ljubitelji i podržavaoci svih kultura i supkultura odlučili smo da pripremimo mini vodič svih festivala koji nas očekuju u narednom periodu. Sačuvajte link, jer planiramo u narednom periodu da vam pružimo na jednom mestu sve neophodne muzičke informacije.

Ovo leto će biti vruće, a visoke temperature nas očekuju posebno u određenim mesecima.


Arsenal Fest / 28.06 – 01.07.


Dodatno zagrevamo mesec jun i pred sam kraj putujemo na Arsenal Fest u Kragujevac. Nakon što je britanska rok grupa The 1975 otkazala svoj dolazak, pojavila su se nova vodeća imena. Joker Out, The Cult, Pendulum, Klinac – Đorđe, KKN, Elemental, Lea Dobričić, Artan Lili, ZOSTER, Nikola Vranjković, Nemanja Radulović, Dubioza Kolektiv, i drugi.

Arsenal Fest ove godine nadmašio je sebe ponudom različitih žanrovskih izvođača. Kako je jul mesec koji zvanično gori do kraja kada je reč o muzici, Arsenal Fest je odlučio da nas zaista dobro zagreje već na samom početku.

Festival u Kragujevcu je u najužem izboru za najbolji mali festival u Evropi, a ako nas pitate ove godine ovaj festival nikako neće biti mali. Sa više od pedeset izvođača i četiri dana, biće jedan od najvrelijih ove godine. Pazite da ne proključate jer je ovo tek početak.


EXIT / 06 – 09.07.


Festival za koji definitivno nije potreban specijalan uvod. Line-up festivala je izašao, a neka od vodećih imena ove godine biće The Prodigy, Skrillex, Allesso, Amelie Lens, Chase & Status DJ Set, Hot Since 82, Nina Kraviz, Marko Nastić, Luton b2b Šćepine Vragolije i mnoga druga imena domaće i regionalne muzičke scene.

Kada je reč o nastupima, ovogodišnji izbor izvođača definitivno podseća na ranije godine, a veliki broj ovogodišnjih već dugo želimo da čujemo uživo. Jedan od najboljih evropskih festivala biće i ove godine jedan od najposećenijih muzičkih događaja u našoj zemlji. Da li ste sigurni da želite da ga propustite? Mi se ne bismo igrali sa tim da bilo šta propustimo.


UZLET / 28 – 29.o7.


Jedan potpuno novi muzički festival, po prvi put održaće se u Čačku na dva festivalska stejdža koji će biti smešteni tik pored Zapadne Morave. Ne najavljuje li ovo jedan sasvim novi letnji muzički užitak? Ukoliko ste ljubitelji roka, (t)rep i elektro zvuka, UZLET može biti vaša nova omiljena manifestiacija.

Jedan od headliner-a ovog festivala je ikona jugoslovenskog i hrvatskog novog talasa i world music-a, Darko Rundek. On će nastupiti sa svojim bendom Ekipa u petak, 28. jula. Prvog festivalskog dana nastupiće i jedan od najuzbudljivijih indie bendova – Porto Morto, kao i domaća kantautorka Nataleè. Za DJ pultom će se naći neprevaziđeni electro dvojac DJ Brka & Runy.

U subotu 29. jula, na festivalskoj bini nastupaće i jedno od najperspektivnijih imena regionalne i hrvatske muzičke scene, z++. Glasan ženski rep zvuk – Mimi Mercedez biće zaslužena za to da atmosferu pojača do kraja, poslednjeg dana festivala. Subota je rezervisana i za vrhunskog beogradskog DJ-a Kristijana Molnara, kao i za avangardni slovenački (t)rap sastav Matter.

U sklopu Uzleta, za sve ljubitelje prirode, nalaziće se i kamp tako da tik do Zapadne Morave možete uživati u kampovanju i druženju do kasno u noć.


LOVE FEST / 03 – 05.08.


Od osnivanja 2007. pa sve do danas, LOVE FEST je postao ozbiljna konkurencija EXIT-u. O popularnosti ovog festivala svedoči i činjenica da su karte za avgust skoro rasprodate, a da zvaničan line-up je uveliko izašao. Vrnjačka Banja će ovo leto ponovo biti mesto na kom se okupljaju najveća svetska imena i imena sa domaće muzičke scene. Kada je reč o LOVE FEST-u predlažemo da ga  n-i-k-a-k-o  ne propustite.

Do festivala uživajte na njihovim muzičkim događajima i koncertima koje organizuju i u Beogradu.


Mountain Music Fest / 11 – 13.08.


Volite muziku, prirodu, dobru zabavu, energiju, životinje… Život? Evo boutique festivala muzike i umetnosti koji ima specijalan tempo. Osmi po redu festival ponovo će se održati na dobro poznatoj lokaciji Ski staze Crni Vrh i u Čudesnoj šumi. Line-up festivala je poznat, i zaista su uspeli da dovedu sve izvođače o kojima se šuška još od prošle godine.

Ukoliko ste planirali da posetite Mountain Music Fest savetujemo vam da obavezno doživite još bolje iskustvo u njihovom kampu. Čitav kamp prostor sređen je po najvećim standardima, a ono što je najbolje od svega kamp se neće naplaćivati.

Mi smo avgust već rezervisali za odličnu energiju u prirodi i još bolju muziku. Karte možete kupiti na dan održavanja festivala ili u pretprodaji, ulaz za mlađe od 10 godina je besplatan.


NIŠVILLE JAZZ FESTIVAL / 10-13.08.


Još jedan festival koji rasprodaje karte rekordnom brzinom. Tokom avgusta meseca na festivalu biće izvedeno oko 250 programa na 16 scena, a očekuje se učešće više od 800 izvođača. Na Nišvillu na glavnom programu nastupiće 140 bendova, među kojima su, Roberto Fonseca, čuveni kubanski pijanista, kompozitor i pevač, Ida Nielsen, poznata danska funk basistkinja i vokal, Teodosi Spasov, čuveni bubnjar Antonio Sanchez, autor muzike za film Birdman i mnogi drugi. Da li ste spremni da otkrivate specifičnu, kvalitetnu i uzbudljivu jazz muziku u Nišu? Sredina avgusta neka bude rezervisana na vreme dok su karte još uvek dostupne. Budite brzi.

Naša redakcija ima insajderske informacije da ovi festivali neće biti jedini muzički događaji koji nas očekuju do kraja leta. Kao što smo već napomenuli, naša lista biće ažurirana svim novim informacijama. U ovom momentu, kada na jednom mestu imate spisak svih trenutno poznatih festivala, vreme je da sednete i organizujete svoje vreme.

Mi smo već napravili mini rutu kojom ćemo se kretati po Srbiji u potrazi za dobrom muzikom, red je i na vas.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori