Ramovi za slike nisu jedino rešenje za prazne zidove – evo kako ih još možete popuniti
Ramovi za slike nisu jedino rešenje za prazne zidove – evo kako ih još možete popuniti

Ramovi za slike nisu jedino rešenje za prazne zidove – evo kako ih još možete popuniti

Ukoliko ste se u poslednje vreme našli u situaciji gde ste posmatrali prazne zidove u dnevnoj ili spavaćoj sobi, te pomislili kako biste mogli da objedinite različite slike ili fotografije i ove praznine efikasno popunite – [ premda najčešći ] to nije jedini način. Svaki detalj u prostoriji može da joj da potpuno novi život, a isto se odnosi i na zidove.

Iako većina ljudi naposletku odlučuje da konkretni zid osveži tako što će ga ispuniti ramovima različitih veličina, izdvojili smo još nekoliko načina pomoću kojih ovaj enterijerski problem vrlo lako možete da rešite.

01 ⏐ Ogledalo

Zidna ogledala [ karakterističnih oblika i boja ] lako će privući pažnju i postati najupečatljiviji detalj u bilo kojoj sobi. Upravo zbog toga, nedavno smo izdvojili tri domaća brenda ručno rađenih ogledala koja ispunjuju sve važne kriterijume, a to su autentičnost, privlačnost i nesvakidašnji dizajn. Na vama preostaje samo da se odlučite koji stil najviše odgovara vašoj estetici, a gotovo svako ogledalo će jednoličan prostor vrlo brzo i lako oživeti.

zara home ogledalo
zara home
zara home ogledalo.jpg2
zara home
zara home
zara home
zara home5
zara home

02 ⏐ Dekorativni zidni elementi

Dekorativni zidni elementi mogu biti različitih oblika i boja. Isto tako, mogu da budu napravljeni od različitih materijala. Njih možete i da kombinujete, a na taj način oni će prostoru dati dodatnu teksturu. Takođe, sa obzirom na činjenicu da se nalaze na upečatljivom mestu – privući će svačiju pažnju. Stoga ove detalje birajte promišljeno jer oni monotonom zidu mogu dati sasvim drugačiji doživljaj i izgled.

zidni elementi
IKEA
zidni elementi10
IKEA
zidni elementi 11
IKEA
zidni elementi 0
IKEA

03 ⏐ Police & organizatori

Police i organizatori predstavljaju jedno od logičnih rešenja kada su u pitanju prazni zidovi. Međutim, sa ovim elementima takođe možete da se poigrate, a od ključnog je značaja i to šta ćete staviti na njih. Praznim policama, isto kao i praznim zidovima, detaljima možete dati potpuno novi život – a svećnjaci, vaze i dekorativne knjige samo su neke od stavki koje mogu da ih dodatno obogate i ulepšaju.

polica
zara home
polica1
zara home
zidni organizator
zara home
zidni organizator
zara home

04 ⏐ Zidna lampa

Lampe se trenutno nalaze među najpoželjnijim detaljima kada je u pitanju uređenje enterijera. Od viralne IKEA lampe do sve do lampi u obliku pečurki – svako može da pronađe nešto po svom ukusu. Pri kupovini zidnih lampi, obratite pažnju na količinu svetlosti koju će proizvesti, te okolni prostor koji će osvetleti. Upravo na taj način, minimalno ili maksimalno osvetljeni ambijent daće zidovima [ i celokupnoj prostoriji ] drugačiji izgled.

lampa
IKEA
zidna lampa
ikea
lampa10
IKEA
lampa11
ikea

05 ⏐ Zidni svećnjak

Zidni svećnjaci još uvek nisu najčešća pojava kada je u pitanju sobna dekoracija. Iako češće viđamo svećnjake koji se postavljaju na stolove ili police, i zidni mogu da [ u kombinaciji sa mirisnim svećama ] potpuno osveže ambijent i osvetle ga na nešto drugačiji način. Ipak, prilikom postavljanja ovakve dekorative, dodatnu pažnju obratite na to da li su dovoljno stabilni.

zidni svećnjak
zara home
zidni svećnjak 0
h&m home
zidni svećnjak 1
h&m home

06 ⏐ Kuke & vešalice za kačenje

Kuke, odnosno vešalice za kačenje, na zidovima mogu da spoje dve bitne stavke – lepo i korisno. Isto kao i kod zidnih svećnjaka, sa ovim elementima neophodno je proveriti da li su dovoljno stabilni ili postoji opasnost da u nekom momentu spadnu sa zidova. Ipak, ukoliko se opredelite za vešalice koje odlikuju specifične teksture [ a potom na njih stavite omiljene jakne ili druge odevne komade ] – vrlo lako popunićete prazne zidove.

kuka
zara home
1kuka
zara home
vešalica
zara home
vešalica1
zara home

Foto: Instagram @iro.house / Zara Home / H&M Home / IKEA

Učitati još
Zatvori