Nekadašnji Terminal 5 danas je must-visit retro hotel na njujorškom aerodromu
Nekadašnji Terminal 5 danas je must-visit retro hotel na njujorškom aerodromu

Nekadašnji Terminal 5 danas je must-visit
retro hotel na njujorškom aerodromu

Proveli smo 24 sata u Milanu, na must-visit listu dodali kuću čuvenog slikara Claudea Moneta, a sada odlazimo malo dalje u TWA Hotel na JFK aerodromu u Njujorku, sa kog nećemo hteti da odletimo. Za putnike koji traže više od običnog boravka u hotelu, TWA Hotel na JFK aerodromu nudi iskustvo koje spaja retro šarm sa savremenim luksuzom. Smešten na obnovljenom terminalu TWA, ovaj hotel je više od mesta za spavanje – on je destinacija sam po sebi. Kada kroče u TWA Hotel, gosti se odmah presele u zlatno doba avijacije. Prostor je oživljen retro detaljima i dizajnom koji odiše duhom 60-ih godina. Od stolica i stolova do zidnih tapeta i svetiljki, svaki element enterijera podseća na glamurozne dane putovanja. Sobe u hotelu su moderno dizajnirane, ali sa dozom nostalgije.

@sndy_snchz

I AM IN LOVE!!! I’ve always wanted to stay here so I booked a night after a long day traveling and wowwwww. ❤️😭 #twahotel #twahotelnyc #interiors #hoteltiktok

♬ Its giving - JaMeS

TWA – brief history 


TWA Hotel na JFK aerodromu nije samo moderno odredište za putnike – to je i mesto koje čuva bogatu istoriju američke avijacije. Originalno otvoren 1962. godine kao Terminal 5 za aviokompaniju Trans World Airlines (TWA), ovaj terminal bio je simbol inovacije i glamura tog vremena. Dizajniran od strane renomiranog arhitekte Eeroa Saarinena, Terminal 5 je bio remek-delo moderne arhitekture i avangardnog dizajna. Sa svojim prepoznatljivim oblikom i impresivnom unutrašnjosti, terminal je postao ikona avijacije 1960-ih godina.

Tokom godina, Terminal 5 doživljavao je različite faze, od procvata do izazova, ali je uvek zadržavao svoj status kao jedan od najpoznatijih aerodromskih terminala u svetu. Kada je TWA prestala sa poslovanjem 2001. godine, Terminal 5 je zatvoren i dugo je čekao na svoju novu sudbinu. Godine 2019, nakon dugogodišnje obnove, Terminal 5 je ponovno otvoren kao TWA Hotel. Obnova je bila pomno osmišljena kako bi se sačuvala originalna arhitektura i duh terminala, dok se unutrašnjost modernizirovala kako bi odgovarala potrebama savremenih putnika. Danas, TWA Hotel nije samo mesto za boravak između letova; on predstavlja živo nasleđe američke avijacije.

retro meets luxury


Posetioci mogu hodati istim stazama kao nekadašnji putnici TWA-a, istražujući istoriju avijacije kroz originalne detalje i izložbe koje su deo hotela. TWA Hotel na JFK aerodromu takođe predstavlja spoj prošlosti i sadašnjosti, gde se retro šarm spaja sa modernim luksuzom. Kroz očuvanje istorijskog značaja Terminala 5 i transformaciju u full-of-life destinaciju, TWA Hotel ostavlja neizbrisiv trag u istoriji američke avijacije.

Sunken Lounge & infinity pool


Udobni kreveti, mekani jastuci i luksuzno opremljena kupatila pružaju gostima sve što im je potrebno za udoban boravak. Svaka soba je posebna priča, sa svojim jedinstvenim detaljima i pogledom na aerodrom ili okolne predele. Javni prostori hotela su mesto gdje se susreću prošlost i sadašnjost, moderna dinamičnost, a, u isto vreme vanvremenska stagnacija. Popularan Sunken Lounge je oaza opuštanja, sa udobnim sedištima i spektakularnim pogledom na aerodrom. Infinity bazen na krovu je idealno mesto za osveženje i uživanje u panoramskom pogledu na okolinu.

Restorani unutar hotela nude širok izbor hrane i pića, od lokalnih specijaliteta do internacionalnih jela. Gosti mogu uživati u gastronomskim iskustvima koja će ih odvesti na putovanje kroz ukuse sveta. Ali, ono što TWA Hotel čini posebnim je njegova atmosfera. Mesto je puno energije i života, sa gostima koji dolaze i odlaze, istražujući sve što hotel ima za ponuditi. Svaki kutak hotela ima svoju priču, čekajući da bude otkrivena. Za putnike koji traže nešto više od običnog boravka u hotelu, TWA Hotel na JFK aerodromu nudi nezaboravno iskustvo.

Učitati još
Zatvori