Novogodišnji DIY projekti koji nas inspirišu
Novogodišnji DIY projekti koji nas inspirišu

Novogodišnji DIY projekti
koji nas inspirišu

Za one koji vole da probude svu svoju kreativnost tokom praznika i sami dekorišu svoj dom, donosimo tri predloga.

UPOZORENJE: Ukoliko smatrate za sebe da niste kreativni, ovaj tekst vas može podstaći na to da ipak pokušate.

Novogodišnji svećnjaci

Ako do sada niste imali naviku da pravite ikebane, donosimo vam sjajnu ideju za ovogodišnju ikebanu koja će krasiti vaš praznični sto. Iako ne deluje da je proces skroz jednostavan,  vi možete pustiti mašti na volju. Pored sveća, četinarskih iglica i šljokica možete dodati sve što vam deluje interesantno i što biste voleli da ukrasi vaš dom. Mi vam donosimo nekoliko primera koji su se nama lično dopali.

Za ikebanu vam je potrebna korpica ili posuda u kojoj ćete svoju prazničnu dekoraciju spojiti, a ikebanu možete sastaviti tako što ukrase zalepite ili jednostavno ubodete ukrase i sveće u sunđer.

Ovo je sjajan način da vaša dekoracija na stolu dobije praznični šmek.

Last minute jelka

Sve popularnije na društvenim mrežama jesu last minute jelke. Oni kojima je ove godine kićenje jelke previše posla ili ipak žele dodatnu dekoraciju u svom domu, evo kako da napravite jednu malu jelku od ukrasa, grana od drveća, knjiga ili letvica i dasaka.

Svoju jelku možete ukrasiti kao i svaku drugu, sa mnogo ukrasa, lampica, zvezdom na vrhu. Igrajte simple ili je dekorišite bogatije, izbor je na vama i oba su prelepa!

Novogodišnji DIY ukasi u tri koraka

Sve popularniji su hand made ukrasi od vunice i kartona različitih boja i oblika. Možete se igrati na bezbroj načina i dodatno dekorisati ukrase šljokicama po želji. Nama se oba načina dopadaju, a ono što je najbitnije jeste to da se ovi ukrasi zaista jednostavno prave u samo tri koraka.

Sve što vam je potrebno: karton, makaze i vunica.

1)

2)

3)

Foto: Instagram; Pexels

Učitati još
Zatvori