Upcycling kod kuće: Nike Swoosh jastuk od čarapa
Upcycling kod kuće: Nike Swoosh jastuk od čarapa

Upcycling kod kuće: Nike Swoosh
jastuk od čarapa

Suludo je pretpostaviti da i jedna hypebeast sreda može da prođe bez (barem nekog oblika) Nike Swoosh znaka, a ni danas sigurno nećemo izneveriti ovaj postulat. Kako poklonici hypebeast i sneaker kulture obraćaju pažnju da im sve bude štiklirano, uređenje enterije i njihovog životnog prostora ne predstavlja nikakav izuzetak. Stoga, u najnovijoj ediciji upcyling kod kuće rubrike donosimo kako da napravite sopstveni Nike Swoosh jastuk, verovali ili ne, gotovo samo od nekoliko pari čarapa.

Preklapanje upcycling-a i hypebeast kulture ne bi trebalo da nas iznenadi. Ipak, u pitanju je kultura koja stavlja naglasak na večitu inovaciju i rušenje normativnih okvira mode, a šta više vrišti sukobljavanje konvencionalnom od prakse koja direktno ide protiv hiperkonzumacije savremenog modnog sveta.

Kako smo do sada naučili kako da damo nov život predmetima poput kravata i starih majici, vreme je da spojimo ljubav prema sneaker kulturi sa problemom starih čarapa. Nike čarapa, razume se.

How to: Nike Swoosh jastuk

Snažno pozivamo da zapravo iskoristite stare, rasparene ili bušne čarape koje više ne koristite, s obzirom da bi kupovina novih pari čarapa isključivo za ovaj projekat potpuno obesmislila celu upcycling filozofiju.

Iako ovaj do it yourself zadatak zahteva nešto malo više veštine nego što su to prethodni zahtevali, smatramo da neće predstavljati problem bilo kome ko je barem malo upoznat sa šivećom mašinom. Osim toga, sve što će vam biti potrebno jestu čarape, makaze, konac i bilo koje punjenje kojim biste mogli da napunite vaš jastuk.

Sam proces najpre podrazumeva da isečete one delove čarapa koje biste zatim voleli da iskoristite i da se nađu na samom jastuku. Vodič po kojem biste planirali pozicioniranje sečenih delova je preporučljiv, stoga snažno predlažemo da napravite papirni Swoosh znak koji će vam pomoći u tome. Zadovoljni pozicioniranjem sečenih delova čarapa, šivećom mašinom napravite dve strane Swoosh znaka. Pre nego što prišijete u potpunosti dve strane jednu na drugu, ubacite punjenje dok ne budete zadovoljni oblikom jastuka. Zašite jastuk do kraja i voilà, ponosni ste vlasnik upcycled Nike Swoosh jastuka.

U nastavku pogledajte TikTok videe koji će rešiti bilo kakve nedoumice koje su možda preostale uprkos našem isrkenom pokušaju objašnjavanja celog procesa.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori