Znamo gde možete pronaći vintage dekoraciju za vaš dom
Znamo gde možete pronaći vintage dekoraciju za vaš dom

Znamo gde možete pronaći vintage
dekoraciju za vaš dom

Redakcija Journala voli da vam preporuči nov nameštaj i da zajedno sa vama prati nove trendove u uređenju enterijera. Pored toga, i sami volimo da razgledamo vintage nameštaj i dekoraciju koja u kombinaciji sa novim trendovima (koji su uvek ciklični) može potpuno da oplemeni prostor i podari mu šmek koji mu je možda nedostajao. Kako je vintage postao sastavni deo modne industrije (mada se čini da polako jenjava), vintage momenti u uređenju enterijera nas, čini se, neće skoro napustiti. Možemo slobodno da stavimo ruku na srce i kažemo da nam je laknulo, jer su ipak ’70te, ’80te i ’90te godine za kojima sve novije generacije žale u smislu duha koje je to vreme posedovalo. Kako ne bismo preterano ulazili u problematiku zbog čega je to tako, vratimo se vintage dekoraciji koja može vašem domu da ponudi izgled nekadašnjeg vremena o kom nam sada ostaje samo da maštamo.

promo instagram: @rocket_spaces
promo instagram: @rocket_spaces

Vintage volimo te vintage…

Na instagram nalogu midcentury_belgrade uspeli smo da pronađemo interesantne komade nameštaja. Od lampi, lustera, specifičnih fotelja, postera, ali i ostalih dekorativnih elemenata. Pokušali smo da izdvojimo komade koji bi mogli da se uklope u svaki enterijer. Pri tome svemu smo se trudili da razmišljamo i o vama koji ste možda trenutno u procesu pronalaženja sopstvenog stila, te su elementi koje smo odabrali i za one ne mnogo hrabre.

promo instagram: @midcentury_belgrade
promo instagram: @midcentury_belgrade
promo instagram: @midcentury_belgrade

Još jedno interesantno mesto na kom možete pronaći unikatne komade, posebno keramičkih arti detalja, jeste retro_skopi_.

Kada uredite svoj enterijer većim komadima nameštaja, na red dolazi dekoracija. Ako ste trenutno u ovom procesu pri uređenju enterijera, verujemo da će ovaj nalog da vam bude od velikog značaja. Nemojte dozvoliti da vintage bude sinonim samo za nešto staro. Dekoracija koju možete pronaći kod retro__skopi-a je zaista moderna, deluje kvalitetno i može sigurno od vašeg prostora napraviti nešto novo.

Promo instagram: @retro_skopi_
Promo instagram: @retro_skopi_
Promo instagram: @retro_skopi_
Promo instagram: @retro_skopi_

Najbolje ostavljamo za kraj i donosimo vam poslednji predlog za vintage dekorativne komade nameštaja. Ako do sada nismo uspeli da vas ubedimo da se oprobate u vintage uređenju doma, u nastavku će se dogoditi naš poslednji pokušaj (za ovaj tekst).

darling.dekor je definitivno profil na kom smo uspeli da pronađemo najviše inspiracije i nežnog vintage momenata koje bi mogli da primenimo u svom domu. Ukoliko ste ljubitelj antikviteta, nežnih i ženstvenih elemenata od keramike i stakla, na ovom nalogu nećete moći da se zasitite lepote. Takođe, ukoliko ste vlasnik stana koji je uređen po minimalnim principima, Darling Dekor bi takođe mogao biti odličan prvi korak ka vintage momentima koji će vaš prostor učiniti još elegantnijim uz malo truda.

Sada nam već polako postaje jasno zbog čega su se mlađe generacije okrenule vintage momentima, svaki detalj kao da je pravljen sa mnogo više pažnje i truda. Spontano smo došli do zaključka da je možda to razlika između vremena u kom živimo trenutno i nekadašnjeg vremena – više pažnje i truda. Ovako nešto verujemo nedostaje i vašem domu.

Promo instagram: @darling.dekor
Promo instagram: @darling.dekor
Promo instagram: @darling.dekor
Promo instagram: @darling.dekor

Za sam kraj, preporuka Journal.rs redakcije bila bi da nastavite da se igrate sa vintage notama u vašem domu. Ukoliko skupljate hrabrost da se pozabavite ovim unikatnim momentima, imamo da vam kažemo samo da je vreme da se oslobodite straha da se nešto možda neće uklopiti. Ako ništa, današnjica nam obezbeđuje to da greške više skoro i da ne možemo da napravimo, jer je apsolutno sve postalo prihvatljivo.

Promo instagram: @darling.dekor

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori