Journal Insider: Ivan Lončar nas vodi na najkul mesta u Berlinu
Journal Insider: Ivan Lončar nas vodi na najkul mesta u Berlinu

Journal Insider: Ivan Lončar nas vodi
na najkul mesta u Berlinu

Ivana Lončara [ poznatijeg pod IG pseudonimom @ivo_zinee ] na društvenim mrežama primarno pratimo zbog najestetičnijih video recepata koje deli na svom Instagram feed-u. On je arhitekta, in love with home cooked food, good design & beautiful objects. Živi na relaciji Berlin / Zagreb / Imotski i osim što je nepresušna kulinarska inspiracija, on ima i sjajne must-visit travel preporuke. Ovog puta, vodi nas na omiljena mesta u Berlinu koja mogu biti i vaš must-stop ukoliko planirate posetu ovom gradu. Od kafeterije, preko sjajnih restorana, pa sve do ultimativnog street food iskustva, idemo stopama Ivana Lončara.

Jules cafe

Jules cafe je moja svakodnevna destinacija u pauzi od posla ili nakon njega. Najbolja specialty kafa u Berlinu. Nalazi se na predivnoj lokaciji i sa jako lepo uređenim enterijerom. Izvrsno mesto za upijanje letnjeg berlinskog sunca. Osim toga, cheesecake im je super, a članovi iz ekipe koja radi su mi više prijatelji nego bariste.

Markthalle Neun & Marktlokal

Markthalle Neun je jedna od čuvenih berlinskih pijaca koja nudi širok izbor svežih namirnica, sireva, peciva poput domaćeg hleba, vina i cveća. Četvrtkom uveče tu se održava street food događaj na kojem se mogu probati preukusne turske mantije ili tibetanski momos. Odmah uz Markthalle Neun nalazi se i Marktlokal, restoran s izvrsnom hranom i atmosferom koji koristi sveže namirnice sa pijace, a meni se prilagođava sezonski.

November Brasserie

November Brasserie je japanski restoran u Prenzlauerbergu osnovan 1993. godine. Lep enterijer, super usluga, kvalitetna i kreativna hrana i izvrsni koktel. Moja preporuka je fanstastično prezentovana, sirova i sveža cela orada.

Thai park

Thai park (Prußenpark) u Wilmersdorfu, subotom i nedeljom se pretvori u vanserijsko foodie iskustvo i postane jedno od mesta gde najviše volim da odem nakon snimanja vikendom. Tu sednem na travu i opušteno uživam u autentičnoj tajlandskoj kuhinji. Pregršt štandova s finom hranom i pićima koje autentično priprema tajlandska zajednica Berlina.

893 Ryōtei

893 Ryōtei je apanski restoran u Charlottenburgu. Spolja izgleda kao napuštena zgrada te je nemoguće da vidite bilo šta unutra ili naslutite da je u pitanju restoran. Ali kada uđete dočekaće vas fine dining restoran s vrhunskom uslugom i velikim izborom sveže ribe, ali i ostalih autentičnih jela. Izuzetno je popularan i ima door policy pa je ponekad potrebno rezervisati mesecima unapred.

Classic Remise 

Classic Remise je must za sve ljubitelje old timera. Proizvodna hala je prenamenjena u radionice i izložbeni prostor old timera i savremenih automobila. Arhitektonski, ali i sadržajno jako zanimljiv prostor, a ulaz je besplatan.

Boros fondacija

Boros fondacija je stari nacistički bunker koji je prenamenjen u kolekciju savremene umetnosti Christiana Borosa. Uglavnom su izlažena dela mladih umetnika iz celog sveta. A prostor je jednako zanimljiv kao i izloženi artefakti.

Učitati još
Zatvori