Zanima vas meditacija? Instalirajte ove aplikacije
Zanima vas meditacija? Instalirajte ove aplikacije

Zanima vas meditacija?
Instalirajte ove aplikacije

Ukoliko volite da meditirate u toku dana ili pak samo imate želju da se učlanite u klub onih kojima je pravilno disanje i držanje jedna od najbitnijih stavki tokom dana koje bi trebalo ispuniti, imamo odlične predloge mobilnih aplikacija za vas.

Meditacija vam sigurno može pomoći da bolje oslušnete sebe, svoje potrebe ali i da razumete i odgovorite na izazove okoline. Iako se meditacija uči na časovima joge, ne mora uvek da bude tako. Meditaciju možete učiti i sami a koristiti je bez obzira na način života. Ukoliko se bavite nekim drugim sportom, ovaj vid opuštanja tela i uma će vam sigurno značiti. No, ne brinite, mislili smo i na početnike kojima će ove aplikacije sigurno pomoći da izgrade svoj meditativni put.

Mindfulness

Ovo je definitivno odlična aplikacija za sve početnike. Besplatna je, ali kao i sve aplikacije danas poseduje svoju premium verziju. Ukoliko ste na samom početku, verujemo da će za vas biti dovoljna i besplatna verzija. Kako budete napredovali na svom meditativnom putu, verovatno ćete i sami poželeti bogatiji sadržaj. U svakom slučaju, aplikacija sadrži niz meditativnih vežbi koje traju od minimum 3 minuta do pola sata. Na aplikaciji možete da se pretplatite na više od četristopedeset različitih kurseva i programa meditacije koje vode svetski stručnjaci. U aplikaciji možete pratiti svoj napredak, broj minuta koje ste prveli u meditaciji po danima. Takođe, imate opciju da birate određene vrste meditacija za svako od prirodnih ljudskih stanja. Ukoliko ste pod stresom, ili pak želite da vežbate zahvalnost, Mindfulness vam nudi posebne vežbe. U slučaju da ne znate odakle da počnete, mi vam savetujemo da počnete od ove aplikacije.

Headspace

Ovo je možda trenutno jedna od najpopularnijih aplikacija za meditaciju. Podržana je od strane raznih renomiranih instituta za meditaciju što je čini definitivno jedinom aplikacijom koju su odobrili stručnjaci. Možda je upravo to jedan od glavnih razloga zbog kojih ova aplikacija nije besplatna. U probnom periodu od dve nedelje imate šansu da se upoznate sa njenim specifičnim programima. Programi podrazumevaju vežbe meditacije, pomoć pri „laganom upadanju u san“, predlog meditativnih filmova i muzike. Ova aplikacija nudi vam opciju za jendominutno vežbanje i meditaciju za one zauzete. Tu je i dvenva to do lista koju aplikacija sama kreira na osnovu vaših ličnih potreba. Ona vas može navesti da ostanete dosledni, jer, svi znamo koliko je zabavno čekirati liste. Takođe aplikacija ima zavidan broj aktivnih kurseva koji se tiču meditacije i joge. Ukoliko ste raspoloženi za nova znanja, uvek možete da odaberete jedan ili više kurseva koje možete pohađati. Headspace je definitivno najbolji izbor ukoliko želite ozbiljno da se posvetite meditaciji.

Calm

Aplikacija koja za svega sedam dana može da vas nauči osnovama meditacije i dovede u stanje „svesnosti“. Nakon što savladate osnove, nastavljatesvoj put potpuno upućeni u osnove i te možete da vežbate dalje. Kao i aplikacija Mindfulness, i aplikacija Calm ima svoju besplatnu i premium verziju. ono što ova aplikacija može da vam ponudi jeste niz različitih kurseva pomoću kojih možete da izaberete vežbe na osnovu svojih potreba. Ukoliko imate problem sa spavanjem, Calm je definitivno sjajno rešenje za vas. Ističu se po velikom izboru vežbi i priča pomoću kojih lako možeze da utonete u san. Ono zbog čega posebno volimo ovaj primer jeste njihova saradnja sa Spotify aplikacijom te ujedno imate pristup sjajnim plejlistama koje vam mogu pomoći u meditaciji, ispuniti vreme, ili jednostavno učiniti da se dodatno opustite u svakom trenutku. Kako kažu iz aplikacije, čak 78% ljudi je reklo da se osećaju bolje od kako su instalirali Calm, a mi smo definitivno jedni od njih.

Foto: Google Play Store; Instagram

Učitati još
Zatvori