Oura prsten: Još jedna wellness opsesija ili efikasan aksesoar u postizanju zdravijih navika?
Oura prsten: Još jedna wellness opsesija ili efikasan aksesoar u postizanju zdravijih navika?

Oura prsten: Još jedna wellness opsesija ili efikasan aksesoar u postizanju zdravijih navika?

Svake (nove) godine, na listi rezolucija pojavljuju se stavke kojima se pominje: bolji san, manje stresa, kvalitetniji odmor. Međutim, da li bismo zaista izdvojili 300 dolara za njihovo ispujenje? I kako nam jedan prsten u tome može pomoći? Ovo su neka od pitanja o kojima smo razmišljali kada je na svom profilu, Xenia Adonts jednom prilikom pomenula nešto što je isprva naličilo još jednom svakidašnjem modnom aksesoaru. Ubrzo smo, međutim, shvatili da ovaj komad nema samo estetsku funkciju na ruci, već da Oura prsten predstavlja čitavu životnu filozofiju.

Kako je to moguće, zapitali smo se, i sada otkrivamo o čemu se zaista radi.

Šta to Oura prsten radi?

Iako postoji na tržištu od 2015. godine, Oura prsten postao je sve češća tema razgovora poslednjih meseci ili čak, par godina – posebno otkad internet beauty zajednica stavlja sve veći imperativ na self-care, odnosno brigu o sebi. Jer ovaj nenametljiv, čak elegantan i moderan prsten upravo u tome pomaže. Reč je o uređaju koji prati promene u vašem zdravlju i spavanju, pa vam na osnovu toga nudi povratne informacije o aktuelnom stanju vašeg tela – nivou relaksacije, stresa, iscrpljenosti, odnosno odmornosti i sličnih parametara. Podaci koje registruje dolaze od otkucaja srca, nivoa kiseonika, telesne temperature i vremena provedenog u spavanju.

Ovo čini putem aplikacija, koja se nalazi na vašem telefonu, a sa kojom je prsten povezan. Tako prsten postaje vaš saputnik i savetnik u praćenju dnevnih, mesečnih – čak i godišnjih – navika. Iako bi (opravdano) sumnjičavo pitanje moglo da glasi: ja valjda znam kako se osećam, ne treba aplikacija to da mi kaže, istina je da često nismo u potpunosti svesni kako se oseća naše telo. Ne samo to, već neosporno brži način života neretko vodi tome da ignorišemo signale umora i stresa koje nam šalje, a na koje bi trebalo pravovremeno da odgovorimo.

Foto: Instagram (@xeniaadonts, @ouraring)

Učitati još
Zatvori