Kako da ostvarite novogodišnje rezolucije? Pošaljite pismo sebi u budućnosti
Kako da ostvarite novogodišnje rezolucije? Pošaljite pismo sebi u budućnosti

Kako da ostvarite novogodišnje rezolucije?
Pošaljite pismo sebi u budućnosti

Čari interneta ne prestaju da nas iznenađuju. Stvari koje su se doskora činile elementima scenografije filma Back to the Future svakim danom postaju deo stvarnosti. Tako je postalo moguće poslati i samom/oj sebi pismo – obraćajući se sebi iz budućnosti, a sve zahvaljujući sajtu FutureMe.

O čemu se tačno radi?

Write a letter to the future

Premisa sajta je krajnje jednostavna: write a letter to the future je poruka koja stoji u uzglavlju stranice, a to je upravo ono što FutureMe obećava – i pruža. Dovoljno je da pristupite sajtu, „uzmete papir“ – i ovom slučaju, otvorite prozor pretraživača, i sa pozdravom Dear FutureMe koji vam je već dat, napišete pismo. Sajt funkcioniše tako da, kada završite sa pisanjem, možete zakazati vreme u koje želite da vam „koverta“ – u ovom slučaju, elektronska, stigne na odbranu email adresu.

Tako možete odabrati bilo koji trenutak kada biste želeli da vam dospe pismo – bilo kroz mesec dana ili, ono što je nas privuklo ovom sajtu, kroz nekoliko godina – jednu, tri čak deset, ili više.

Ako niste neko ko redovno unosi dnevničke zapise, ovo može biti sjajna prilika da zabeležite životni trenutak u kojem se nalazite – ili zabeležite želje koje imate za predstojeći period – a onda sačekate pismo kroz nekoliko godina i podsetite se onoga o čemu ste maštali, sanjali, strepeli ranije. Ukoliko ste skloni introspekciji, ovo može biti zanimljiv podsetnik koji će vam pokazati koliko ste se promenili – nadamo se, napredovali – u određenom vremenskom periodu. Činjenica da ćete verovatno do trenutka kada ste programirali prispeće pisma zaboraviti na isto, znači da će prošla verzija vas doći neočekivano, pa taj susret prošlog i budućeg, odnosno tadašnjeg sebe može biti podsticajan za razmišljanje.

Dear FutureMe

Ukoliko niste sigurni odakle biste počeli, ili kako biste sastavili ovakvo pismo, na sajtu možete pronaći neke od zapisa drugih korisnika koji su pristali da ih podele sa ostatkom sveta. Vi, naravno, to morate učiniti sa svojim pismom – ono je privatno, osim ukoliko vi ne odlučite suprotno, a opcija za to je jasno naznačena na sajtu. Ipak, pravila za pisanje vaše verzije ovog pisma ne postoje. Slobodni ste da budućoj/em sebi napišete šta god poželite, a FutureMe (odnosno budući vi) će vas naći kada za to dođe vreme.

Foto: Instagram / Screenshot

Učitati još
Zatvori