Beauty trick: Zašto stavljamo olovke za usta u frižider?
Beauty trick: Zašto stavljamo olovke za usta u frižider?

Beauty trick: Zašto stavljamo
olovke za usta u frižider?

Do sada smo već navikli na nekonvencionalne beauty trikove koji, za razliku od toga kako isprva deluju, zapravo čine značajnu razliku u našim beauty rutinama. Stoga, kada smo ovoga puta naleteli na TikTok video koji savetuje stavljanje olovke za usta u frižider, nismo mogli da odolimo i ne saznamo zašto. Video je (po samoj prirodi aplikacije o kojoj je reč) vrlo brzo postao viralan, i za samo šest dana prikupio više od 5.5 miliona pregleda. Za one kojima olovka za usta predstavlja neizostavan deo make-up rutine, ovaj trik učiniće vašu svakodnevnicu utoliko lakšom, a mi donosimo o čemu je reč sa ovom nesvakidašnjom praksom.

Olovke za usta u frižideru, zašto?

Ukoliko ste korisnici tradicionalnih olovki za usta koji zahtevaju redovno zarezivanje, upoznati ste sa frustracijama koje nastaju kao rezultat premekane olovke koja potpuno pokvari svoj oblik u zarezaču. Umesto da postane oštrija i da dobijemo onaj željeni tanki vrh koji će nam precizno iscrtati usne, olovka se potpuno zamaže u unutrašnjosti zarezača. Upravo ovde, nastupa naš današnji beauty trick.

Dakle, ukoliko se vaše olovke za usta ponašaju ovako svaki put kada pokušate da ih zarežete, rešenje jednostavno leži u tome da ih kratak period ostavite u frižideru kako bi se proizvod stegao. Nakon ovoga, vaša olovka za usta će se savršeno zarezati i biti spremna za precizno iscrtavanje.

Journal tip!

Ovaj trik naročito je koristan leti kada usled velikih temperatura, izlaganja suncu ili čuvanja u ugrejanoj torbi, naši proizvodi za usta promene teksturu. Stoga, umesto da se otarasite otopljenog karmina, labela ili lip linera, probajte prvo da ih ostavite u frižideru na sat vremena.

Foto: Instagram (@kensnation), TikTok @sydneydianelly

Učitati još
Zatvori