Možemo li ići na letovanje sa samo dva skincare proizvoda?
Možemo li ići na letovanje sa samo dva skincare proizvoda?

Možemo li ići na letovanje sa samo
dva skincare proizvoda?

U pripremama za putovanje, odabir adekvatnih dermokozmetičkih proizvoda je pri samom vrhu liste prioriteta. S obzirom na to da ćemo veći deo dana provesti na suncu, važno je da koža lica ostane hidrirana. Zaštitni faktor je neizostavan, no potrebno je i da, pre njegovog nanošenja, pripremimo kožu za uslove kojima će biti izložena u letnjim avanturama. Ipak, prostor u koferu je ograničen pa verovatno neće ostati dovoljno mesta za brojne proizvode koje inače koristimo u svakodnevnoj nezi. Složićete se, međutim, da čak i kada bismo ih sve poneli, na letovanju često preskočimo pokoji korak. Naročito jer bismo to vreme radije proveli šetajući kraj obale. Stoga, kako ne bismo u potpunosti zanemarili negu kože lica, važno je da izdvojimo samo esencijalne preparete koji će našoj koži pružiti potrebnu hidrataciju i održati barijeru otpornom na spoljne uticaje.

Može li se ići na letovanje sa dva skincare proizvoda?

Može! Uz Vichy Minéral 89 rutinu!

S obzirom na to da smo odlučili da ponesemo što manji broj proizvoda, potrebno je odabrati one koji u svom sastavu sadrže sve sastojke koji će obezbediti dovoljno hidratacije, a onda i hraniti kožu kako bi ona izgledala zdravo, sveže i blistavo. Aktivni sastojci poput prirodne vulkanske vode u formulacijama dermokozmetičkih proizvoda predstavljaju moćan sastojak u regeneraciji i ojačavanju barijere kože. Zahvaljujući njihovim dejstvima, koža postaje otpornija u odbrani od spoljnih agresora, poput UV zračenja i zagađenja. S tim na umu, a nakon što smo bili u prilici da testiramo proizvode iz Vichy Minéral 89 linije, postalo je jasno da će upravo Vichy Minéral 89 Booster serum i Vichy Minéral 89 krema za intenzivnu hidrataciju biti naši verni saputnici ovog leta.

Vichy Mineral 89

Upravo je prirodna vulkanska voda iz francuskog grada Vichy, bogaćena milionima molekula minerala, aktivni sastojak ovih proizvoda. Ovaj sastav, osim gorepomenutih prednosti u zaštiti, takođe umiruje kožu. Dodatak hijaluronske kiseline omogućava uspostavljanje optimalnog nivo vode u koži, te njen zdraviji i hidrirani izgled.

Proizvode smo odabrali – a kako ih koristimo?

Korak 1. Serum

Protokol započinjemo umivanjem, pa na očišćeno lice najpre nanosimo Vichy Minéral 89 Booster serum. Ovaj hidrantni serum isprva nas je oduševio svojom laganom teksturom, te osvežavajućim osećajem pri nanošenju. Upravo zato smo nastavili da ga koristimo i nakon testa, a posebno u letnjim danima. Sastav ovog proizvoda čini mešavina 89% vulkanske vode Vichy, koja je obogaćena milionima molekula minerala, ali i hijaluronska kiselina velike molekulske mase. Zahvaljujući ovoj jednostavnoj, ali efikasnoj formulaciji, Vichy Minéral 89 Booster serum nam je neophodan u danima kada je koža sklona gubitku vode i isušivanju usled produžene izloženosti suncu.

Korak 2. Hidrantna krema

Nakon seruma, na lice nanosimo Vichy Minéral 89 kremu za intenzivnu hidrataciju tokom 72 sata. Upravo činjenica da ovaj proizvod ostvaruje svoje efekte tokom dužeg vremenskog perioda bila je razlog zbog kojeg na letovanje nismo mogli da krenemo bez nje. Zahvaljujući formulaciji koju čini Vichy vulkanska voda, hijaluronska kiselina, a koja je obogaćena vitaminima B3 i E, Vichy Minéral 89 hidrantna krema obnavlja funkciju zaštitne barijere i zadržava vlagu pomoću aktivnih sastojaka. Pred višečasovno izlaganje suncu, upravo takav proizvod ključan je za negu kože lica, kako bi ona zadržala zdrav i blistav izgled.

Vichy Minéral 89 protokol

Kao što smo već pomenuli, održati rutinu na letovanju čini se jednostavnim zadatkom. Međutim nebrojano puta se desilo da nekim jutrima nemamo vremena ili –  zaboravimo. To je dodatni razlog zbog kojeg smo u neseser spakovali upravo proizvode iz Vichy Minéral 89 linije. Kako nam je prvobitni test pokazao, korišćenjem Vichy Minéral 89 Booster seruma i Vichy Minéral 89 kreme za intenzivnu hidrataciju, održao se optimalan nivo hidratacije kože i nakon 72 časa od njihovog nanošenja. Upravo to je ono što nam je potrebno.

Vichy Mineral 89

Foto: Maja Mijatović

Učitati još
Zatvori