Beauty beleške: Najtraženiji retinol stigao u Srbiju
Beauty beleške: Najtraženiji retinol stigao u Srbiju

Beauty beleške: Najtraženiji
retinol stigao u Srbiju

Nedavno smo pisali o pet grešaka u skincare rutini zbog kojih nam koža ne izgleda dobro. I pod uslovom da smo promenili barem neku od pet stavki – znači da smo na dobrom putu. Ipak, težnja za lepom kožom, makar u našem slučaju, nikad ne prestaje. A neprestana potraga, bez sumnje pretvara se u Journal finds preporuke iz različitih oblasti. Ovoga puta, istražujemo – retinol kao jedan od najpopularnijih sastojaka u svetu skincare-a.

Perfect skin doesn’t exist

Kada govorimo o retinolu, činjenica da je govorimo o najpoželjnijem skincare sastojku, jer se radi o izuzetno učinkovitoj supstanci, koja ubrzava regeneraciju ćelija kože, odnosno, uklanja mrtve ćelije kako bi površina kože bila glatka i sjajna. Uz to, retinol podstiče proizvodnju kolagena, vidljivo poboljšava tonus i teksturu kože, reguliše masnu kožu (a svi znamo koliko to može biti izazovno), te smanjuje pojavu sitnih linija i bora. Osim toga, rešava mrlje i hiperpigmentacije koje su postale sve učestalije – tako da je jasno zašto je ovo jedan od ključnih skincare sastojaka današnjice.

Kao savršen saveznik u beauty rutini, stiže nam The Retinol Serum. Reč je o novom proizvodu iz Augustinus Bader riznice koji je na svetskom nivou izazvao mnogo pažnje, usled čega su skoro svi beauty eksperti jedva čekali njegov launch. Dobra još bolja vest je da se Augustinus Bader The Retinol Serum može naći i na našem tržištu. I to u novootvorenom Lab concept store-u, o kome smo nedavno i pisali u rubrici Beograd.

SKIN · VEST · MENT

Skin·vest·ment [noun ] – akcija / proces ulaganja vremena, novca i truda u rutinu nege kože za zdraviju kožu. Ova beauty politika ne samo da nam je poznata već je često i praktikujemo. Tako smo u potrazi za retinolom otišli korak dalje, te saznali da kada se tako moćni sastojak kao retinol spoji s najpoznatijom skincare tehnologijom na svetu, TFC8®, iza koje stoji čuveni brend Augustinus Bader koji važi za najluksuzniji i najbolji skincare brend na svetu – onda nastane proizvod koji nadmašuje sva očekivanja.

The Retinol Serum

The Retinol Serum smanjuje vidljivost sitnih linija i bora, akni i pigmentacije, te štiti vašu kožu od preranog starenja. Najvažnije je naglasiti da je proizvod potpuno siguran i za najosetljivije tipove kože. Za to je zaslužna patentirana, i sada već svima poznata, TFC8® tehnologija profesora i doktora Badera, koja stvara optimalno okruženje za obnovu ćelija i dovodi ključne nutrijente u kožu. Ujedinjena s retinolom radi u sinergiji za zdravu, hidriranu, sjajnu i obnovljenu kožu.

Reč je o čistom, terapeutskom retinol sastojku od kojeg je izvedena retinol kiselina zbog čega je potrebno puno manje konverzija u proizvodnji. Ona omogućava da koža upije veću količinu vitamina A zbog čega s vremenom dolazi do optimalne ravnoteže i bolje opšte učinkovitosti. Zbog ispravne količine retinola u The Retinol Serumu i u kombinaciji s patentiranom TFC8® tehnologijom, nema posledica za kožu, poput crvenila ili iritacija, koje neki proizvodi s retinolom mogu da aktiviraju. Uz to, novi Augustinus Bader serum pomaže kod optimizacije mikrobioma kože te sprečava razvoj nepoželjnih bakterija.

Kada & kako uvesti u rutinu?

Kako koristiti Augustinus Bader The Retinol Serum? Veoma jednostavno – preporučuje se postepeno uvođenje u rutinu, pogotovo ako ste početnici u korišćenju retinola. Počnite najpre sa korišćenjem dva puta nedeljno, potom ga koristiti češće. Nanosite ga naveče, a ako ga ipak odlučite upotrebljavati ujutru, ključno je da uz njega koristite clean, mineralni SPF. Nežno umasirajte željenu količinu proizvoda na lice, pokretima od brade i čeljusti prema gore i prema spolja, od središta lica prema spoljašnjoj liniji lica. Uz to, bez straha ga nanesite i na područje vrata te dekoltea, koje tako često zaboravljamo negovati u skincare ritualima.

 

The Retinol Serum je 100% veganski, bez alergena, GMO-a, glutena, sintetičkih mirisa, sulfata, silikona, ftalata, teških metala i mineralnog ulja. Dolazi u kombinaciji s cinkom s blagodatima zaceljivanja kože te prirodnim sastojcima poput manuka lišća, magnolije i crnog papra koji djeluju protivupalno te kao antioksidansi. Celoj formuli pomaže i ‘marine ectoine’, prirodni sastojak koji smanjuje bore, dubinski hidrira, te štiti kožu od stresa i spoljnih faktora, kao i UV zraka.

The Retinol Serum možete lako kombinirati sa svim Augustinus Bader proizvodima. Ako The Retinol Serum koristite uveče, The Serum možete nanositi u jutarnjoj rutini za maksimalne efekte. Ne preporučuje se u kombinaciji s The Essence, jer kiseline sa svojstvom eksolijacije mogu izazvati neželjenu osetljivost.

Proizvod je dostupan u LAB-u, u Beogradu, u ulici Vase Čarapića 14. Kao i u Zagrebu, u Dežmanovoj ulici 2 i na sajtu www.the-lab.hr.

Učitati još
Zatvori