Latte makeup: Kako postići savršen bronzani izgled Hailey Bieber
Latte makeup: Kako postići savršen bronzani izgled Hailey Bieber

Latte makeup: Kako postići savršen
bronzani izgled Hailey Bieber

Letnji trendovi koje nameću beauty i modna industrija neretko se okreću svetlijim nijansama, laganijim teksturam. Odnosno, okreće se gotovo svemu onome što clean girl aesthetic pravac zagovara. Ipak, iz godine u godinu, iz sezone u sezonu, trendovi menjaju svoj prvobitan izgled i na kraju se pretvaraju u potpuno novi koncept. Shodno upravo postavljenoj tezi dolazimo do zaključka da je clean girl estetika upravo zamenjena srodnim kafenim tonovima, a latte makeup je poslednji talas koji naglašava bronzani sjaj koji se nazire iz najlepših šoljica za kafu.

Clean girl estetika gotovo uvek se povezivala sa makeup izgledom koji je u određenom trenutku furala niko drugi do Hailey Bieber. Ona je zajedno sa svojom dugogodišnjom celebrity makeup umetnicom Mary Phillip kreirala brojne beauty trendove, kao i korisne hack-ove učinkovitijeg šminkanja poput iscrtavanja usana i konturisanja pre nanošenja pudera. Stoga, ni latte makeup trend nije prošao nezapažen, te su obe snimile kratke tutorijale za postizanje ovog bronzanog izgleda.

@haileybieber

Latte Makeup 🥛☕️☕️ but let’s make it head to toe ✨ @rhode skin

♬ Beat - beaty

Ko je započeo trend?

Kratkim istraživanjem došli smo do zaključka da korene latte makeup trenda pronalazimo u nekim ranijim radovima šminkerke Tanielle Jai koji datiraju još iz perioda 2018. godine. Ona ga je tada nazivala jednostavno bronzanim makeup look-om, a naglasak je bio na karamel tonovima. Prema tome, latte makeup se oslanja na bronzane odnosno smeđe boje koje odgovaraju vašem tenu, a tajna koja se krije iza ovog trenda leži u redosledu nanošenja proizvoda. Poput tehnike Mary Phillips, prvi korak nalaže deblji sloj bronzera pre stavljanja pudera. Na taj način tamniji podtonovi isijavaju kroz puder koji je svetlije nijanse.

Latte makeup: Step by step

Bronzer

Kao što smo već naglasili latte makeup trend zahteva tehniku šminkerke Mary Phillips kada je reč o nanošenju bronzera. Naime, nakon što hidriramo lice i stavimo prajmer, sledi dupla doza bronzera i konturisanje. Nakon toga, vreme je za tapkanje tečnog pudera i setovanje. Kada je baza gotova, dodajemo još jedan sloj bronzera.

Senka

Pri odabiru senke, za postizanje bronzanog izgleda, odlučujemo se za čokoladnije, smeđe nijanse, a njima blago konturišemo predeo oko kapaka. Shimmer verzije su i više nego dobrodošle.

Ruž

Poslednji korak jeste odabir savršene lip combo, a u pomoć nam stižu dark nude nijanse kako olovki za usta, tako i ruževa. Za dodatan glow nanesite omiljeni providan sjaj ili pak ulje za usne.

Učitati još
Zatvori