Tonik za lice ima brojne benefite za kožu lica – popisali smo najbolje
Tonik za lice ima brojne benefite za kožu lica – popisali smo najbolje

Tonik za lice ima brojne benefite za kožu
lica – popisali smo najbolje

Skincare rutina je jedna od glavnih beauty tema u poslednjih par godina. TikTok i Instagram beauty zajednica neretko nas uči dodatnim koracima i proizvodima koje treba da uvedemo. Ipak, stiče se utisak da se jednom proizvodu možda i ne posvećuje toliko pažnje – toniku za lice. Iako se o njemu ne govori puno, tonik za lice je važan korak u održavanju zdrave kože lica i blistavog tena. Ipak, većina ljudi i dalje ne zna čemu tačno tonik za lice služi i koji su njegovi benefiti. Journal beauty tim je ovde da to promeni. Predstavljamo vam benefite i razloge zašto tonik za lice treba da uvedete u svakodnevnu skincare rutinu.

Tonik za lice je tajno oružje za negu kože. Dolazi u tečnom obliku, baziran je na vodi i može biti obogaćen sastojcima koji umiruju kožu poput eukaliptusa, nane i aloe vere. Često možete pronaći različite formule napravljene posebno za vaš tip kože. Zadatak tonika je da nežno osveži vašu kožu bez uklanjanja njene prirodne vlažnosti. To znači da tonik neće iritirati osetljivu kožu ili izazvati prekomernu suvoću. Zahvaljujući svojoj formuli, tonici za lice imaju brojne pozitivne učinke na negu kože. Mogu ukloniti višak sebuma koji mnogima stvara probleme, te uravnotežiti ten.

More benefits

Tonik svoje mesto pronalazi između čišćenja i hidratacije lica. Stručnjaci ističu da je njegov glavni benefit njegova sposobnost da  vam prilikom uklanjanja šminke sa lica pomogne kod odstranjivanja nečistoća koje je vaš glavni beauty proizvod za čišćenje lica propustio. Ono što se često zaboravlja prilikom isticanja benefita tonika za lice jeste njegova sposobnost da pripremi vašu kožu za sledeći korak u vašoj rutini. Šta to znači? Njegova formula je odlična za upijanje ostalih skincare proizvoda. Hidrantna krema, serum za lice, niacinamid – you name it, svi ovi proizvodi se bolje apsorbuju ukoliko ste pre njih na kožu naneli tonik za lice.

Journal finds: Tonici za lice

tonik za lice
Eucerin DermatoCLEAN - tonik za lice
ESTEE LAUDER Perfectly Clean Exfoliating Toner
Pixi - rosetonic
LANCOME - Pure Rituel Tonique Confort
DR. JART+ CERAMIDIN LIQUID MOISTURIZING TONER
KIEHL’S ULTRA FACIAL TONER
KYLIE SKIN VANILLA MILK TONER
Učitati još
Zatvori