Beauty trick: Kako strateški stavljamo inner corner ajlajner za suptilno naglašavanje očiju
Beauty trick: Kako strateški stavljamo inner corner ajlajner za suptilno naglašavanje očiju

Beauty trick: Kako strateški stavljamo inner corner ajlajner za suptilno naglašavanje očiju

Kao što je davne 2016. godine bilo nezamislivo završiti make-up look bez izvlačenja najpreciznijeg i najoštrijeg cat eye ajlajnera, tako je 2020ih godina postignut konsenzus da ne preskačemo inner corner ajlajner. Međutim, postoji više tipova inner corner ajlajnera koje načešće viđamo, kako na poznatim ličnostima, tako i na našim omiljenim beauty influencerima, a ako ipak mislite da nekom make-up izgledu on odsustvuje, najverovatnije samo ne primećujete o čemu je reč. Stoga, današnja beauty trick rubrika upravo otkriva jednu takvu tehniku kojom se koriste mnogi make-up artisti, a koja će vam pomoći da vaš inner corner ajlajner izgled odvedete na sledeći nivo.

Never skip the inner corner 

Kako smo najpre naviknuti da vidimo izražen inner corner iscrtan crnim, tečnim ajlajnerom koji u potpunosti daje oku naglašen cat eye izgled, druge tehnike iscrtavanja inner corner eyeliner-a će tek suptilno istaći oko, tako da je prisustvo ajlajnera gotovo neprimetno. U tom slučaju, sklanjamo po strani tečni ajlajner i naglašavamo oko pomoću braon olovke, a u nastavku donosimo o kojoj specifičnoj tehnici je reč.

How to: Inner corner eyeliner trick

Kako beauty kreatorka Vanessa Nicole Stern objašnjava, počinjemo najpre sa sveže zarezanom braon olovkom za oči. Sve što je potom neophodno da uradimo da bismo suptilno naglasili naše oči, jeste da strateški nanesemo braon olovku za oči isključivo u sam unutrašnji ćošak našeg oka. Dakle, počinjemo od samog ćoška i nanosimo olovku samo do dela gde nam počinje zenica na gornjem kapku, a onda takođe ponovimo postupak i na donjoj unutrašnjoj vodenoj liniji oka. Rezultat je naglašen, zavodljiv pogled koji ne odaje utisak prisustva bilo kakvog inner corner ajlajnera, ali je zasigurno primetan za one dane kada se odlučimo za nešto minimalniji izgled šminke.

U natavku pogledajte kako ovaj beauty trick izgleda na delu.

@vanessanicolestern

My inner corner eye trick you’ll love @makeupforever

♬ original sound - vanessanicolestern

Foto: Instagram (@taniellejaimua), TikTok (@vanessanicolestern)

Učitati još
Zatvori