Spotted: Dip powder nails je novi manikir trend
Spotted: Dip powder nails je novi manikir trend

Spotted: Dip powder nails je
novi manikir trend

Trendovi manikira se neprestano menjaju. Glazed donut manikir koji je popularizovala Hailey Bieber obeležio je prethodnu godinu. Nedavno nam je njihova kreatorka predstavila drugačiju verziju ovog manikira, te smo sigurni da će i ove sezone upravo oni dominirati. Japanski manikir koji se fokusira na održavanje prirodnih i zdravih noktiju je takođe na svom vrhuncu. Naš Journal beauty radar je detektovao još jedan manikir trend koji je započet prethodne godine, ali su zasluženi spotlight dobili tek sada. Reč je o tzv. dip powder nailsOvo nije standardni manikir na koji ste navikli. Hajde da vidimo o čemu se radi.

Dip powder nails

Dip powder nije klasična tehnika lakiranja noktiju. Kao što im i samo ime govori, ovakva vrsta manikira nastaje tako što uranjate svoje nokte u prah u boji. Drugačiji naziv ovih noktije jeste i SNS, kao i sam brend ovakvih prahova. SNS je zapravo brend kao i OPI ili Essie, samo za prahove u boji koji su isključivo namenjeni za nokte. Kreiranje ovakvih noktiju podrazumeva dva glavna koraka, i nekoliko propratnih. Prvi – nail artist premazuje nokte bazom, odnosno lepljivim providnim lakom, dok drugi korak podrazumeva umakanje noktiju u prah odgovarajuće boje.

@beelo.nails

How to: Dip powder nails

Tačna tehnika za izradu dip powder noktiju će varirati od salona do salona. Ipak, da biste stekli osećaj kako funkcionišu dip nokti, ukratko ćemo vam objasniti čitav proces. Kao što smo napomenuli, ono što izdvaja ovaj manikir je proces aplikacije. Za razliku od tradicionalnog lakiranja noktiju ili gela, dip powder nokti podrazumevaju umakanje noktiju u obojeni prah, odakle i potiče naziv. Ipak, pre toga treba ispuniti par dodatnih koraka. Prvi podrazumeva naravno oblikovanje noktiju i sređivanje zanoktica. Zatim sledi turpijanje, kako bi se osigurala glatka površina. Zatim se nanosi lepljiva tečnost da bi se prah zalepio za nokte. Obojeni prah se potom nanosi četkom ili tako što jednostavno umočite nokte u isti, nakon čega se dodaju slojevi za neprozirnost.

Journal finds: SNS prahovi za nokte

SNS - Purple Neon Dipping Powder - Purple Monster
SNS - Orange Cream Dipping Powder - Stingray City
SNS - Red Cream Dipping Powder - Jet Set Red
Učitati još
Zatvori