Trikovi uz koje će vam šiške ostati stilizovane uprkos visokim temperaturama
Trikovi uz koje će vam šiške ostati stilizovane uprkos visokim temperaturama

Trikovi uz koje će vam šiške ostati
stilizovane uprkos visokim temperaturama

Šiške, leto i znojenje čela na prvu pomisao nisu najbolji prijatelji. Iako šiške gotovo svakoj fruziri mogu da daju potpuno drugačiju dimenziju, čini se da tokom aktuelnog godišnjeg doba u određenim periodima dana one mogu da predstavljaju problem. Međutim, to ne treba da bude tako. Sa obzirom na to da smo već pronašli najbolji način da vam šiške ostanu u istoj poziciji tokom čitavog dana, sada je red došao na savete pomoću kojih će šiške – uprkos znojenju i visokim temperaturama – i dalje biti stilizovane, odnosno onakve kakve ste ih prvobitno namestili pre izlaska iz kuće. Štaviše, proizvode koji će vam u tome pomoći verovatno već posedujete.

Šiške, leto i znojenje čela: Tri rešenja

/ Suvi šampon

Kada se govori o šiškama i pojačanom znojenju u predelu čela, kao najčešće rešenje pominje se suvi šampon. Sa obzirom na to da on upija višak ulja sa kose, potpuno je opravdano govoriti o njemu i u ovom kontekstu. Međutim, prilikom nanošenja suvog šampona na kosu, potrebno je da obratite pažnju na način na koji to činite. Neophodno je da ga naprskate na koren kose, a u ovom slučaju šiški. Štaviše, savetuje se da šiške podelite na više delova, te da koren svakog segmenta zasebno naprskate. Takođe, proizvod rasporedite ravnomerno duž kose i zapamtite – manje je više.

/ Sprej na bazi morske soli

Sprej za kosu na bazi morske soli kosi daje volumen, a samim tim ona može da deluje gušće. Sa obzirom na sastav, ovakvi sprejevi efikasno štite kosu od spoljnih uticaja. Stoga, kada su glavne teme šiške, leto i znojenje čela – sprej za kosu na bazi morske soli, odnosnos sea salt spray, je jedno od rešenja. Nakon upotrebe i stilizovanja, on će kosi pružiti prirodnu matte teksturu, a istovremeno će šiške definisati na željeni način. Ovaj proizvod može da se koristi na suvoj kosi, ali je preporuka da ga naprskate pre sušenja kose.

/ Papirići za matiranje lica

Na spisku proizvoda koji će održati vaše šiške u istom položaju našao se i jedan koji se ne nanosi direktno na njih. U pitanju su papirići za matiranje lica. Savetuje se da oni, posebno u letnjem periodu, budu sastavni deo vaše kozmetičke torbice, te neizostavan mini proizvod koji nosite na putovanje. Ovi papirići su vrlo laki za upotrebu, a u svega nekoliko sekundi osvežavaju kožu, odnosno eliminišu višak masnoće sa kože lica. Otklanjajući je, ona ne dolazi u dodir sa šiškama. Samim tim, one ostaju stilizovane uprkos visokim temperaturama. Takođe, savetuje se da sa sobom uvek nosite češalj sa širokim zupcima kako biste šiške u svakom momentu mogli da raščešljate.

Učitati još
Zatvori