Seaweed hair method: Kako izvlačimo maksimum iz maske za kosu?
Seaweed hair method: Kako izvlačimo maksimum iz maske za kosu?

Seaweed hair method: Kako izvlačimo
maksimum iz maske za kosu?

Odavno smo naučili da nije reč samo o proizvodima koje kupujemo, već i o načinu na koji ih korisitmo. Upravo zbog toga, testiramo najraznoraznije tehnike, pa čak i menjamo raspored koraka koje preduzimamo, sve u cilju maksimizacije dobrih rezultata. Seaweed hair metoda je viralna tehnika pranja kose koja obećava neverovatnu hidrataciju kose, ali i izvlačenje maksimuma iz maske za kosu koja je deo naše hair care rutine.

Šta je seaweed hair metoda?

Seaweed hair je naziv za posebnu tehniku pranja kose i nanošenja proizvoda koja obećava duboko hidriranu i sjajnu kosu. Ono što svakako primećujemo jeste da ova tehnika pozjamljuje određene korake iz obožavane curly girl metode, stoga verujemo u njenu delotvornost. Rezultat će biti mekana i sjajna kosa poput morske alge, a otuda i naziv ove tehnike.

How to: Seaweed hair 

Seaweed hair metoda najverovatnije već liči na naše uobičajene hair wash rutine, ali sa malim izmenama. Dakle, operemo kosu šamponom, a potom istisnemo višak vode. Nakon toga, preskačemo regenerator već stavljamo znatnu količinu maske za kosu na njenu celu dužinu. Sada dolazimo do ključnog dela – vreme je da „utisnemo“ masku za kosu u dlaku. Odnosno, Stiskamo kosu natopljenu u masci kako bismo postigli takozvani „squish to condish“ efekat. Na taj način, kako kreatorka iza ovog trika nalaže, obezbeđujemo makimalnu hidrataciju kose i prodiranje proizvoda u dlaku. Potom, češljamo kosu dok i dalje držimo masku u njoj, a za kraj ispiremo hladnom vodom.

Učitati još
Zatvori