Hypebeast nail art inspo: Claw nails
Hypebeast nail art inspo: Claw nails

Hypebeast nail art inspo: Claw nails

Kako je hypebeast kultura uveliko ušla u svoju villain fashion eru, propratnu beauty sferu zadesila je ista sudbina. Lepo radi lepog davno je zamenjeno eksperimentalnim i avangardnim, stoga ni nail art nije mogao da ostane izuzetak ovom pravilu. Današnja edicija hypebeast nail art inspiracije donosi najzločestije nokte do sada – claw nails.

Claw nails

Na granici umetnosti i nelagodnosti nalazi se najskoriji nail trend koji je počeo da isplivava na društvenim mrežama. Nokti koji po svom obliku, dužini (i izazivanjem osećaja odbojnosti) podsećaju na životinjske kandže, sve češće nađu svoj put ka našoj Instagram explore stranici.

Kako smo duboko zašli u eru provokativne lepote, claw nails čine sasvim logičan nusprodukt aktuelnih beauty tokova koji radikalno menjaju dosadašnji pravac. Naglasak je sklonjen sa praktičnosti i „prijatnog“, a preusmeren je na različite forme izražavanja kreativnosti i nekonvencionalnih umetničkih vizija.

Kako to obično biva, ovoj supkulturi ekscentrično više nije dovoljno. Neumorno se radi na tome da nadmašimo sami sebe, a jedino što bezbedno možemo predvideti jeste potpunu nepredvidivost.

Da li će claw nails zadobiti status kultnog manikira poput klasičnog frenča ili drugih minimalističkih dizajna? Malo verovatno. Međutim, to ne znači da nestrpljivo ne isčekujemo bezbroj kreativnih pristupa koji će nail umetnici na društvenim mrežama preduzeti u naporima da stave sopstveni obrt na nadolazeći nail trend.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori