Top modeli otkrivaju beauty trikove koje su otkrili tokom karijere, mi smo sumirali najvažnije
Top modeli otkrivaju beauty trikove koje su otkrili tokom karijere, mi smo sumirali najvažnije

Top modeli otkrivaju beauty trikove koje su otkrili tokom karijere, mi smo sumirali najvažnije

Ukoliko ste beauty entuzijasti, sigurno ste, tokom vašeg svakodnevnog skrolovanja na društvenim mrežama, našli na vašoj For you page videe u kojima modeli oktrivaju beauty trikove koje su naučili tokom karijere. Ukoliko niste beauty fanatik, a uvek vas je interesovalo kako modeli postižu takav besprekoran izgled čak i kada nisu na modnim pistama, moći ćete da saznate. Odlučili smo da vam olakšamo zadatak traženja pomenutih videa, te smo sumirali neke od najčešćih beauty hacks koje su nam modeli otkrili na TikTok i Instagram društvenoj mreži. U tome nam je pomogla model Marygrace Tropeano, koja nam je poslužila kao inspiracija.

Svilene jastučnice

Da li znate da svila nudi razne benefite za kožu i kosu? Poznata je po svojoj sposobnosti da zadržava vlagu, čineći je idealnom za sprečavanje dehidratacije kože tokom noći. Takđe, manje abrazivna od drugih materijala, te smanjuje trenje između tkanine i kože. Manje trenje znači manje pucanja i oštećenja kose tokom noći, tako je čineći zdravijom i sjajnijom.

Face icing

Apparently, ovo je metoda koju sve više modela koristi. korišćenje leda na licu ima neverovatne i iznenađujuće prednosti. Trljanje kocke leda po celom području vrata i lica ima ogromne prednosti. Jedno od najboljih svojstava leda je protivupalno dejstvo koje pomaže u lečenju i sprečavanju akni. Smiruje upaljenu kožu te smanjuje veličinu pora. Takođe smanjuje prekomernu proizvodnju sebuma koji je glavni krivac pojave akni. Nanošenje leda na lice dovesšće to blistavosti jer led poboljšava cirkulaciju krvi i čini kožu sjajnijom. Takođe, trljanje leda pre nanošenja skincare proizvoda pomaže povećanju njihove učinkovitosti.

Nanošenje korektora

Svi znamo benefite korektora. Ali postavlja se pitanje da li smo ga ispravno koristili. Naime, jednom kada ste naneli korektor ispod podočnjaka potrebno je da ga ostavite dva do tri minuta da odstoji. Zatim, pripremite puder u prahu tako što ćete ga prvo naneti na ruku. Zatim ga četkicom nanesite preko korektora i izblendajte. Ovom metodom sprečavate da se korektor skuplja u naborima oko očiju.

Lip scrub

Kada je reč o usanam često zaboravljamo jedan važan korak pre nanošenja makeup proizvoda – piling. Piling usana podrazumeva nekoliko razloga zašto je bitno da ga uvrstimo u svakodnevnu rutinu nege lica. Prvenstveno, skidamo mrtav sloj ispucale kože sa usana, kako bi već nakon tog koraka usne bile mekše i nežnije. Zatim, skidanjem mrtve kože i ćelija sa usana, omogućavamo ostalim proizvodima (poput labela) da zapravo rade svoj posao kako treba. Piling ya usne mo\ete napraviti sami. Pomešajte med, malo šećera i maslinovog ulja i promešajte. Nanesite na usne i ostavite da odstoji tri do pet minuta.

Glowy face?

Ukoliko ste se pitali kako modeli postižu taj sjajan igled lica, odgovor je da taj efekat možete zapravo postići sami. Veoma je bitno. Potrebna su vam dva beauty proizvoda. Na ruku nanesite puder i tečni higlighter. Sve to pomašajte četkicom, zatim nanesite na lice. Ovako ćete dobiti taj željeni glowy efekat.

Bela olovka za usne

Da li posedujete belu olovku za oči u svom kapsulnom neseseru? Ukoliko je odgovor negativan, možda niste ni svesni šta propuštate. Već smo vam predstavili benefite koje postižete ukoliko belu olovku nanosite na oči. Ipak, malo ko zna da nju treba koristiti i na usnama. Ukoliko uokvirite vaše usne belom olovkom, vizuelno ćete ih povećati, i takođe ćete im pružiti bolju definiciju. Na sve to dodajte i efekat naglašavanja njihovog prirodnog izgleda. Thank us later.

Hair volume

Veći volumen kose je nešto što zasigurno ponekad poželi svaka devojka. Već smo vam predstavili nekoliko načina uz pomoć kojih možete postići veći volumen. Još jednom brzom i efikasnom triku nas uči Marygrace Tropeano. Naime, potrebno je začešljate kosu ka pozadi, te je fiksirajte šnalom. Na taj deo kose nanesite sprej za kosu, te je prosušite fenom koji ste prethodno setovali na srednju temperaturu. Češljem još jednom pređite kroz kosu i et voila.

Foto: Instagram @marygracetropeano

Učitati još
Zatvori