Šest ultimativnih šampona za kosu koja se brzo masti
Šest ultimativnih šampona za kosu koja se brzo masti

Šest ultimativnih šampona za
kosu koja se brzo masti

Često se susrećemo sa problemom kose koja se brzo masti, a još češće pokušavamo da pronađemo rešenje, ali u tome ponekad ne uspevamo. Ako ste i vi od onih koji radije pribegavaju upotrebi suvih šampona kako biste premostili period do sledećeg pranja kose, umesto da ste ostali istrajni u pronalasku adekvatnog šampona koji će vam pomoći da prebrodite ovaj problem, Journal beauty tim će vam skratiti potragu. Ako imate kosu koja se brzo masti u korenu, a krajevi su vam veoma suvi, vreme je da prestanete da brinete. Za vas smo izdvojili šest šampona koji su specifično napravljeni za tu vrstu problema.

Masna kosa sa suvim krajevima je čest problem s kojim se susreće mnogo ljudi. Ova vrsta kose zahteva posebnu pažnju i negu kako bi se postigla ravnoteža između hidratacije i kontrole masnoće. Razlog za ovu kombinaciju može biti različit, uključujući genetske predispozicije, nepravilnu negu kose, upotrebu neadekvatnih proizvoda ili ekološke faktore.

Što se tiče genetike, neki ljudi prirodno proizvode više sebuma, što može uzrokovati masan izgled korena. Nepravilna nega kose je takođe na listi. Prečesto pranje kose može stimulisati lojne žlezde da proizvode više ulja, dok retko pranje može dozvoliti nakupljanje ulja na temenu. Šamponi i regeneratori koji nisu prilagođeni tipu kose mogu doprineti problemu. Na primer, korišćenje teških, masnih proizvoda može dodatno opteretiti kosu na korenu. Ekološki faktori poput zagađenja, klime i drugih ekoloških faktora mogu uticati na stanje kose. Suv vazduh može isušiti krajeve, dok vlažna klima može povećati proizvodnju sebuma.

Učitati još
Zatvori