Losioni za telo sa retinolom: Zašto bi trebalo da ih uvrstimo u skincare rutinu?
Losioni za telo sa retinolom: Zašto bi trebalo da ih uvrstimo u skincare rutinu?

Losioni za telo sa retinolom: Zašto bi trebalo da ih uvrstimo u skincare rutinu?

O retinolu i njegovim benefitima sve češće slušamo. Upravo je jedan od najistraživanijih sastojaka u kozmetičkoj industriji zbog svojih izvanrednih koristi za kožu. Retinol je derivat vitamina A, koji podstiče obnavljanje ćelija, pomaže u proizvodnji kolagena, smanjuje hiperpigmentaciju i njene fleke, umanjuje i sprečava nastanak finih linija i bora. Verujemo da ste za sve ovo već odavno čuli, i da se retinol već nalazi na vašoj beauty shelf, koji sa iste skidate kada treba da obavite svoju negu kože lica. Ipak, da li ste razmišljali o tome da uvedete retinol kao sastojak za negu tela? Ukoliko je odgovor negativan, možda bi trebalo da razmislite. Donosimo razloge zašto bi trebalo da koristite losione za telo koji u sebi sadrže retinol.

Jedna od glavnih prednosti retinola u nezi tela je njegova sposobnost da podstakne proizvodnju kolagena. Ovo rezultira poboljšanom elastičnošću kože i smanjenjem vidljivosti finih linija i bora, posebno na rukama. Takođe, redovna upotreba retinola može poboljšati teksturu kože, uklanjajući grubost i neujednačenost tena, čineći je mekšom i rafiniranijom. Retinol takođe može pomoći u izbeljivanju hiperpigmentacije i tamnih fleka, čineći ten kože ravnomernijim. Zbog svojih svojstava pilinga, može pomoći u otčepljenju pora i sprečavanju nastanka akni na telu. I za sve one koji se muče sa problemom tzv. strawberry legsa, koji je tipičan za mnoge žene, retinol može biti rešenje.

Ukoliko želite da poboljšate strukturu vaše kože, tako da ona bude zdravija, elastičnija i sjajnija, trebalo bi uključiti retinol kao sastojak za negu tela. To može biti kroz losione za telo. Losioni za telo sa retinolom imaju posebnu formulaciju, te nisu masni što olakšava nanošenje na veće površine kao što su ruke, noge i leđa.

Šta treba znati pre uvođenja retinola u rutinu nege tela?

Pre nego što uvedete retinol u svoju rutinu nege tela, važno je da uzmete u obzir svoju kožu i prethodno iskustvo s retinolom. One osobe koje su koristile retinol u svojoj rutini nege lica i imaju pozitivna iskustva, idealni su kandidati. Treba znati da je koža lica drugačija od kože tela. Koža tela ima manje lojnih žlezdi, i na nekim delovima je deblja, te zato koncentracija retinola treba na različitim mestima biti drugačija. Zato bi trebalo da se uvek posavetujete sa dermatologom pre uvođenje retinola u negu tela. Takođe, osobe sa kožom koja nije osetljiva na telu generalno su bolji kandidati za korišćenje retinola. Iako je koža na telu manje osetljiva nego na licu, osobe sa izuzetno osetljivom kožom mogu doživeti veću iritaciju i treba da budu oprezne ili da potraže profesionalno mišljenje.

Journal finds: Losioni za telo sa retinolom

Nécessaire - The Body Retinol
OUI the People - All In All Melting Body Balm with Plant-Based Retinol
Retinol Skin-Smoothing Body Treatment
The Solution - retinol body lotion
Učitati još
Zatvori