Zaboravite na konturisanje lica, sada je u trendu konturisanje usana
Zaboravite na konturisanje lica, sada je u trendu konturisanje usana

Zaboravite na konturisanje lica, sada je
u trendu konturisanje usana

Taman što smo usavršili tehniku konturisanja lica i apsolvirali gradivo o najboljim proizvodima za to i kojim redom se nanose, beauty zajednica iznedrila je novi trend – konturisanje usana. Razlog? I više nego logičan – vizuelno veće usne, naglašenije konture i boja usana.

Ipak, ako uzmemo u obzir činjenicu da je Kupidonov luk možda i glavni okidač za Kupidonovu strelu, onda nismo iznenađeni da se neko konačno dosetio prave mete. Uostalom, kako beauty zajednica najavljuje – ove sezone konturisanje lica je passé, sada prelazimo na konturisanje usana. I to ne olovkama za usne već viralnim make-up proizvodom – Lip Contour Wand koji potpisuju Beaubble x Elsa Hosk.

Beaubble x Elsa Hosk

Švedski supermodel Elsa Hosk koju volimo i pratimo primarno zbog dobrog stila, ali i beauty trendova koje spontano ispisuje, u saradnji sa platformom Beaubble prošle godine lansirala je svoju make-up-a liniju. Pored kremastog rumenila, lakova za nokte koji ne sadrže štetne sastojke, kao highlight make-up edicije našao se Lip Contour štapić za konturisanje usana. Ako je sudeći prema TikTok zajednici njeni proizvodi su tek ove godine stekli status – viralno. Zbog čega je beauty zajednici toliko dugo trebalo da prihvati ovaj beauty  čarobrni ne znamo. Ali jedno je sigurno – sada je tu i potencijalno se može zdržati jednako dugo kao i konturisanje lica.

How to

Logika i procedura konturisanja je ista kao i kod konturisanja lica. Ukoliko nemate i ne možete da nabavite Lip Contour štapić za konturisanje usana, isti rezultat možete postići i bronzerom u stiku ili korektorom za usne u tamnijoj nijansi. Dakle, dve do tri nijanse tamnijim bronzerom konturišete liniju iznad linije usana koju želite da naglasite.  Zamena za bronzer može biti i kremasti korektor. Ali veoma je važno da u sebi sadrži sastojke koji hidriraju kako vam proizvod ne bi dodatno isušio ivicu usana i kako ne biste dobili kontra efekat.
Ukoliko želite da naglasite samo Kupidonov luk iznad sredine ivice usana nanesite proizvod za konturisanje ispisujući slovo M. Ukoliko biste pak da naglasite donju usnu, primenite isti postupak samo duž cele linije donje usne. Dozvoljeno je, čak i preporučljivo da proizvod nanosite dva milimetra od spoljašnje ivice usana. Ukoliko pak budete naneli na unutrašnju ivicu usana onda ćete dobiti vizuelno manje usne.

Foto: Instagram @hoskelsa, @beaubble

Učitati još
Zatvori