Uvodimo retinol i biramo A313 kremu o kojoj pričaju svi
Uvodimo retinol i biramo A313 kremu o kojoj pričaju svi

Uvodimo retinol i biramo A313 kremu
o kojoj pričaju svi

Kao i svaki / pravi / skincare junkie, uvek čitamo o novim ili kultnim proizvodima i rado ih isprobavamo. Kada smo pre par godina uveli retinol kao must-have beauty rutinu, čuli smo i za / sada već kultnu /A313 francusku retinol kremu. Beauty tračevi tada dolazili su uglavnom od beauty fanatika i farmaceuta. I naravno da nas je odmah zainteresovalo o čemu je reč. Ovaj kultni proizvod, dostupan u apotekama širom Francuske po više nego povoljnoj ceni obećavao je potpunu transformaciju kože u prilično kratkom vremenskom periodu. I to je bilo dovoljno da kliknemo add to cart iste sekunde. I čini nam se da se nismo pokajali.

A313

Beauty legend – A313

Trenutno je A313 proizvod bez kog nikad ne ostajemo i uvek ga imamo u zalihama. Iako smo u međuvremenu isprobavali i druge proizvode sa retinolom koji su nedavno stigli u Srbiju, o čemu smo pisali. Naravno, ne tvrdimo da će njegova tekstura koja podseća na gustu mast odgovarati svima, jer svako ima različite preference u rutini nege i očekivanja od svoje kože. Ono što nas vraća ovom proizvodu je što rezultate vidite maltene odmah. Već posle prve upotrebe koža je  vidno svežija, a dejstvo se vremenom samo povećava.

Kao što možda već znate, ali nije loše i da ponovimo – retinol je moćan oblik vitamina A. Ključan je za obnavljanje kože i stimulaciju proizvodnje kolagena. Jedna od ključnih prednosti A313 retinol kreme je njena formulacija i sposobnost da smanji vidljivost finih linija i bora. Redovna upotreba ove kreme može podstaći prirodan proces obnove kože, čineći je glatkom i zategnutom. Osim toga, retinol pomaže u ravnomernom toniranju kože, smanjuje vidljivost hiperpigmentacija i tamnih mrlja, te pruža blistavi sjaj koži. Takođe, retinol pomaže i koži sklonoj aknama i nepravilostima.

A313

Kada je vreme za retinol?

Kada počinjete sa retinolom, preporučuje se da ga koristite samo jednom ili dva puta nedeljno. Nakon što se koža prilagodi, možete postepeno povećavati učestalost primene, na primer svaki drugi dan ili svakodnevno, u zavisnosti od tolerancije kože. Važno je naglasiti da se retinol ne sme koristiti istovremeno sa drugim aktivnim sastojcima kao što su AHA ili BHA jer to može povećati osetljivost i iritaciju kože. Tokom postepenog uvođenja retinola, budite pažljivi i obratite pažnju na reakcije vaše kože. Ako primetite bilo kakve znakove iritacije, kao što su crvenilo, svrab ili perutanje, smanjite frekvenciju primene ili pauzirajte neko vreme dok se koža smiri.

A313

Pre nanošenja retinola, temeljno očistite kožu. Uklonite nečistoće, šminku i ostale ostatke kako biste osigurali da krema prodre u kožu na najbolji način. Obavezno je nanesite na suvo lice, ukoliko koristite neki hidrantni serum sačekate 15-20 minuta prer nanošenja A313. N zaboravite da vam nije potrebno više od zrna gaška za celo lice. Ukoliko želite, možete nakon njega naneti hidrantnu kremu, ali napravite vremensku pauzu kako bi se retinol upio. Ova, takozvana sendvič metoda je popularna trenutno. Mada, nama se pokazalo da je najbolje da ne stavljamo ništa nakon kreme jer nema potrebe. I naravno, ne zaboravite da koristite SPF svakodnevno, a naročito u avionu, jer upotreba retinola čini kožu osetljivijom na zrake sunca pa može doći do pojave fleka i hiperpigmentacija.

Dakle, Journal zaključak – jako nas raduje da je ovaj francuski kozmetički dragulj konačno dostupan i na našem tržištu, i što se nas tiče, potpuno zaslužuje hajp!

Tekst i fotografije: Željka Tičerić

Učitati još
Zatvori