Oily Skin i SPF postali su nerazdvojni saveznici a mi donosimo izbor najboljih
Oily Skin i SPF postali su nerazdvojni saveznici a mi donosimo izbor najboljih

Oily Skin i SPF postali su nerazdvojni
saveznici a mi donosimo izbor najboljih

Mirror, mirror, on the wall — who’s the prettiest of them all? Odgovor svake savremene bajke glasio bi – you, a kako ništa ne zrači kao lepa, srećna i negovana žena danas donosimo recept za ispunjavanje jednog od tri gorepomenuta kriterijuma / za ostala dva nadamo se da ste sajstojke već pronašli /. Osnova nege definitivno je spf koji vam neumorno ponavljamo da je nezaobilazan u svakodnevnoj nezi, zato danas u rubrici skincare 101 biramo neke od najboljih spf kreme za oily tip kože.

Oily Hair Skin don’t care.

Ekipa Journala kaže: spf ne preskačemo nikada, čak ni dok letimo avionom. Razloga je nebrojano mnogo, a najzanačajniji je svakako u činjenici da on predstavlja ključni način da zaštitite zdravlje vaše kože jer nezaštićeno izlaganje UV zračenju može izazvati opekotine od sunca, preuranjene znake starenja i dovesti do različitih oboljenja kože. Stoga, pravilo broj.01 – spf ne preskačemo. Pravilo broj.02 – pored zaštite važno je da, kao u slučaju kreme i seruma, spf prilagodite svom tipu kože. U slučaju masne kože zadatak je za nijansu zahtevniji kako većina formulacija spf fakotora i krema znaju da zapuše pore i dovedu do neželjenog efekta dodatnog mašćenja kože i zatvaranja pora. 

Zato je važno da za sve one koji čekiraju box oily skin izbegavaju teške forumacije i okrenu se ka fluidnim i tečnijim alternativama. Izbor na tržištu za svaki, pa i masniji tip kože postoji, a mi smo odlučili smo da u ovoj beauty epizodi detaljno pregledamo i testiramo ponudu i za vas sastavimo listu najboljih spf oily free krema. Neki od njih čine sastavni deo naše svakodnevne beauty rutine, a ukoliko ste u potrazi za ovim proizvodom čekirajte naš izbor.

/ Journal top 5: SPF for Oily Skin /

/ Heliocare - Oil-Free Gel /
/ La Roche Posay - ANTHELIOS ULTRA LIGHT FLUID FACIAL SUNSCREEN SPF 60 /
/ Shiseido - Urban Environment Oil-Free Sunscreen SPF 42 /
/ CeraVe - Ultra-Light Moisturizing Lotion SPF 30 /
/ Neutrogena - Clear Face /
Učitati još
Zatvori