Sastavili smo listu SPF proizvoda za masniji tip kože
Sastavili smo listu SPF proizvoda za masniji tip kože

Sastavili smo listu SPF proizvoda
za masniji tip kože

Mirror, mirror, on the wall — who’s the prettiest of them all? Odgovor svake savremene bajke glasio bi – you, a kako ništa ne zrači kao lepa, srećna i negovana žena danas donosimo recept za ispunjavanje jednog od tri gorepomenuta kriterijuma / za ostala dva nadamo se da ste sajstojke već pronašli /. Osnova nege definitivno je spf koji vam neumorno ponavljamo da je nezaobilazan u svakodnevnoj nezi, zato danas u rubrici skincare 101 biramo neke od najboljih spf kreme za oily tip kože.

Oily Hair Skin don’t care.

Ekipa Journala kaže: spf ne preskačemo nikada, čak ni dok letimo avionom. Razloga je nebrojano mnogo, a najzanačajniji je svakako u činjenici da on predstavlja ključni način da zaštitite zdravlje vaše kože jer nezaštićeno izlaganje UV zračenju može izazvati opekotine od sunca, preuranjene znake starenja i dovesti do različitih oboljenja kože. Stoga, pravilo broj.01 – spf ne preskačemo. Pravilo broj.02 – pored zaštite važno je da, kao u slučaju kreme i seruma, spf prilagodite svom tipu kože. U slučaju masne kože zadatak je za nijansu zahtevniji kako većina formulacija spf fakotora i krema znaju da zapuše pore i dovedu do neželjenog efekta dodatnog mašćenja kože i zatvaranja pora. 

Zato je važno da za sve one koji čekiraju box oily skin izbegavaju teške forumacije i okrenu se ka fluidnim i tečnijim alternativama. Izbor na tržištu za svaki, pa i masniji tip kože postoji, a mi smo odlučili smo da u ovoj beauty epizodi detaljno pregledamo i testiramo ponudu i za vas sastavimo listu najboljih spf oily free krema. Neki od njih čine sastavni deo naše svakodnevne beauty rutine, a ukoliko ste u potrazi za ovim proizvodom čekirajte naš izbor.

/ Journal top 5: SPF for Oily Skin /

Creme OilControl DryTouch SPF30
BIODERMA Photoderm AKN Mat SPF30
BIODERMA Photoderm AKN Mat SPF30
Heliocare - Oil-Free Gel
/ Shiseido - Urban Environment Oil-Free Sunscreen SPF 42 /
CeraVe - Ultra-Light Moisturizing Lotion SPF 30
/ Neutrogena - Clear Face /

Foto: Instagram

cerave.com  laroche-posay  shiseido   heliocare   neutrogena

Učitati još
Zatvori