Journal finds: Sprejevi za telo koje biramo ovog leta umesto parfema
Journal finds: Sprejevi za telo koje biramo ovog leta umesto parfema

Journal finds: Sprejevi za telo koje
biramo ovog leta umesto parfema

Dok određene promene u našim letnjim beauty rutinama uvodimo čisto iz estetskih razloga, druge ipak uvodimo iz praktičnosti ili nužnosti. Parfemi i mirisi koje koristimo igraju veliku ulogu u kreiranju našeg identiteta, ali kako se to menja kada naiđe leto? Najčešće, menjamo naše „zimske“ mirise za svežije i lakše note, ali težimo i proizvodima koji su nešto lakše formulacije. Upravo zbog toga, sprejevi za telo su najčešće proizvodi kojima pribegavamo svake godine kada naiđu visoke temperature, a parfeme čuvamo najradije za večernje varijante.

Body mists all summer long

Kada je reč o tome zašto leti često biramo body mist-ove pre nego parfeme, postoji niz faktora koji igraju ulogu u toj odluci. Leto i visoke temperature koje sa sobom donosi, neretko podrazumeva da nam parfmeski miris može imati previše „težak“ osećaj na našem telu. Kada nam je jedino na umu kako pretrpeti nepodnošljive vrućine, poslednje što želimo jeste jak miris koji dodatno otežava taj osećaj neprijatnosti. Iako u tim slučajevima svakako biramo parfeme nešto lakših i svežijih nota, sprejevi za telo takođe mogu biti savršena alternativa.

Još jedan od razloga zašto leti češće posežemo za sprejevima, glasi upravo: plaža. Na plaži najčešće već imamo proizvode za telo kao što su SPF krema ili ulje za sunčanje. Bitno je imati u vidu da ovi proizvodi u sebi već sadrže određene mirise. Stoga, layer-ovanje spreja za telo preko njih biće znatno prijatnije od nekog teškog parfema.

Journal tip!

Kako je postojanost mirisa parfema svakako nemerljiva sa onom body mist-ova, sprejevi za telo, odnosno njihove mini verzije, odličan su način da osvežimo svoj miris u toku dana. Jednostavno ih ponesemo u našoj torbici i možemo osvežiti miris on the go, a možemo biti sigurni i da njihovo prskanje neće biti prejako za ljude u našoj okolini ili prostoriju u kojoj se nalatimo.

Stoga, ukoliko ste u potrazi koji sprej za telo će biti vaš signiture scent ovog leta, ne tražite dalje. U nastavku donosimo Journal odabir pet body mist-ova koje mi biramo ovog leta.

Journal finds: Sprejevi za telo

Učitati još
Zatvori