Da li znate kako se pravilno neguje koža lica tokom zime?
Da li znate kako se pravilno neguje koža lica tokom zime?

Da li znate kako se pravilno neguje
koža lica tokom zime?

Smena sezona dovodi do neminovne smene skincare rutine. Često imamo priliku da čujemo kako u zimskom periodu više vodimo računa o nezi kože lica, međutim ne bismo rekla da sa nižom temperaturom posvećujemo više pažnje već jednostavno fokus sa dominantnih letnjih proizvoda i navika prebacujemo na filozofiju duboke hidratacije i povećanja vlažnosti kože. I upravo je vlaga ključna reč kada govorimo o zimskom skincareu. Hladni vazduh sadrži znatno manje vlage i samim tim koža lica ulaže dodatne nampore kako bi održala elastičnost. Odgovarajuća nega smanjuje suvoću kože koju neretko prati i neprijatan svrab, te upravo iz tog razloga započinjemo diskusiju o adekvatnom tretiranju kože lica tokom zime.

@matildadjerf

First things first

Promena skincare rutine je veoma važna i gotovo je nemoguće na isti način negovati kožu lica tokom cele godine. Hladnoća nas često okreće na tamnu tranu tuširajanja vrućom vodom, pa samim tim i pranja lica istom. Topla voda može dodatno da isuši kožu iako nam zaista prija. Takođe, imati neku vrstu barijere za vreme boravka na napolju hladnoći, recimo šal, dodatno će zaštiti vašu kožu lica. Iako ne možete u potpunosti prekriti lice šalom i ovo će biti dovoljno značajan korak. Birajte pažljivo tkaninu koja neće iritirati kožu.

Pored umivanja hladnom vodom, zimski skincare zahteva upotrebu nežnijih umivalica o kojima smo uveliko govorili. Piling lica, takođe, ne praktikujte često, a brisanje lica peškirom (ovaj korak se preporučuje u kategoriji vansezonskih imperativa) smanjite na minimum i umesto grubog nastojanja da upijete svaku kap sa lica, primenite metodu tapkanja i ostavite da vam koža ostane dovoljno vlažna pre najvažnijeg koraka nege lica tokom zime.

hidratantne kreme za lice
@livia

Koji je najvažniji korak? Hidratantne kreme za lice, naravno!

Duboka hidratacije kaže zahteva bogate hidratantne kreme, često gušće teksture nego one koje smo praktikovali tokom letnjeg perioda. A, nakon što smo započeli diskusiju u proizvodima za negu usana na niskim temperaturama, došao je trenutak da izdvojimo najbolje proizvode za hidrataciju kože, odnosno hidratantne kreme koje važe za najefikasnije.

Pre nego što pređemo na Journal finds popis, preostao je još jedan važan korak. Reč je o SPF-u koji ne bi trebalo da zaboravimo ni tokom zimskog perioda. Preporučuje se (minimum) zaštitni faktor 30.

 

Journal finds: Hidratantne kreme za lice

hidratantne kreme za lice
Fenty Beauty Skin Hydra Vizor Invisible Moisturizer Broad Spectrum SPF 30 Sunscreen
DR. JART+Ceramidin™ Cream
Belif The True Cream – Aqua Bomb
Crème De La Mer
TATCHA The Water Cream
Kiehl's Ultra Facial Cream
La Roche Posay Effaclar Mat
CeraVe Hidratantni losion
Neutrogena Hydro Boost Gel

Foto: Instagram (@matildadjerf, @livia), Fenty Beauty. CeraVe, LaRoche-Posay, La Mer, Neutrogena, Tacha, Kiehl’s, Belif, Dr.Jart+

Učitati još
Zatvori