Graphic eyeliner – znamo kako da ga kreirate, i nije teško kao što izgleda
Graphic eyeliner – znamo kako da ga kreirate, i nije teško kao što izgleda

Graphic eyeliner – znamo kako da ga kreirate, i nije teško kao što izgleda

Eyeliner je savršen makeup proizvod ukoliko znate da njime manevrišete. Ukoliko ste jedni od onih koji zaziru od stavljanja eyelinera, razumemo vas. Svesni smo da većini ljudi eyeliner predstavlja problem, iako bi voleli da isti imaju na očima. Journal beauty tim je svestan tog problema, pa smo vam tako predstavili tips & tricks za one koji nisu vešti u nanošenju eyelinera. Za one koji su hrabriji i vole izlazak iz comfort zone, graphic eyeliner je pravi izbor za to. Kako nam Instagram beauty zajednica često predstavlja zadivljujuće slike raznih oblika grafičkog eyelinera, odlučili smo da malo više istražimo o njemu. Pronašli smo način na koji možete da ga kreirate, i nije uopšte toliko teško kao što izgleda.

Globalno popularne serije Euphoria i The Idol inspirisale su mnoge makeup trendove. Za šminku je bila zadužena Kirsten Sage Coleman. Šljokice, upečatljive i ekspresivne senke, i razni oblici crnog i sparkly eyelinera je ono što je bilo dominantno na glumicama gorenavedenih serija. Malo po malo, TikTok beauty zajednica je počela da usvaja ove makeup trendove i odjednom smo imali priliku da svuda vidjamo razne upečatljive oblike eyelinera. I tako je grafički eyeliner postao trend, omogućivši makeup artistima da puste mašti na volju i prikažu sve svoje umetničke sposobnosti.

How to: Graphic eyeliner

Postoji bezbroj zadivljujućih oblika grafičkog eyelinera, a jedan od najpopularnijih jeste takozvani the oversized jet-black cat eye. Upravo je verziju tog eyelinera iznela Ariana Grande u spotu Yes, and? Iako naizgled deluje jako teško kreirati ga, ipak ovaj eyeliner možete kreirati sami. Bitno je samo da budete strpljivi i precizni. Prvi korak podrazumeva da počnete sa neutralnom bazom, bilo da je to bela senka za oči ili korektor. Potrebna vam je crna ili braon olovka za oči koja je dobro zaoštrena. Povucite liniju u pravcu kapka i iscrtajte je onoliko koliko želite da bude dugačka. Kao što vidite u videu, potrebno je da nacrtate liniju u pregibu oka, i zatim da je povežete sa krajem prethodno iscrtane linije. Iako se najčešće koriste neutralna crna i braon boja, sa ovim eyelinerom možete eksperimentisati i upotrebljavati razne boje. Kada iscrtate željeni oblik, možete ga popuniti ili ostaviti praznog. Feel free to experiment.

Journal finds: Olovke za oči u raznim bojama

Essence Kajal Pencil 04 olovka za oči
Essence long-lasting olovka za oči 39
Graphic eyeliner
Essence Kajal pencil 25 olovka za oči
Catrice kohl kajal wp olovka za oči 090
Graphic eyeliner
Catrice kohl kajal wp olovka za oči 100
Učitati još
Zatvori