Da li znate koja frizura odgovara vašem obliku lica? TikTok zajednica nudi odgovore
Da li znate koja frizura odgovara vašem obliku lica? TikTok zajednica nudi odgovore

Da li znate koja frizura odgovara vašem obliku lica? TikTok zajednica nudi odgovore

Frizure za svaki oblik lica postoje – a mi imamo vodič i za otkrivanje one koja će vama najbolje pristajati. TikTok zajednica neretko ima odgovore na sve naše dileme – to nije ništa novo. Ipak, kada je šišanje kose i odabir frizure u pitanju, često pažljivo razmatramo kome ćemo posvetiti ovaj zadatak, a često od frizera i odlazimo razočarani.

Kako se to ne bi više događalo, saznali smo i ne-tako-tajnu tajnu. Reč je o odabiru frizure koja odgovara vašem obliku lica. Ovaj potez obezbediće da svaki dan bude good hair day. Delimo savete koje smo naučili.

Koji je vaš oblik lica?

Zahvaljući TikTok kanalu Beauty by Chantelle, saznali smo da nije isto da li će bob frizuru nositi neko sa srcastim ili kockastim oblikom lica, kao i to da duga kosa ne pristaje (baš) svima.

Pre svega, potrebno je utvrditi koji je vaš oblik lica – mnogi (od nas) nisu ni svesni da im lice zapravo nije okruglo, već ovalno, da nije u obliku dijamanta, već u obliku srca. Upravo zbog pogrešne procene, prvi korak je ključan. Nakon njega, otkrivamo koje to frizure pristaju svakom obliku lica.

@beautyby__chantelle

I’ve gotten this question so many times so hopefully this helps! #hairtok #haircut #haircutideas #hairideas #greenscreen

♬ original sound - Beautyby_chantelle

Okruglo i ovalno lice

Kada je reč o okruglom licu, njemu najbolje pristaje duga kosa, i to ona stepenasta. Ne želite okruglu frizuru – već nešto što kontrira obliku lica. To pravilo važi i za sve ostale oblike lica. Što se šiški tiče, okruglom obliku pristaju deblje, takozvane curtain bangs. Sa druge strane, osobe sa okruglim oblikom lica trebalo bi da izbegavaju ultra kratke frizure – sa njima lice može izgledati još više okruglo.

  Ovalnom obliku licu takođe pristaje duga kosa, ali i ona dužine do ramena, kao i stepenasta bob frizura. Ukoliko imate ovalni oblik lica i želite da naglasite konture brade, odlučite se za ravnu bob frizuru, bez stepenova.

  Ako želite šiške, a imate ovalni oblik lica, odlučite se za one klasične, koje prikrivaju čelo.

  Kockasti oblik lica

  Osobe sa kockastim oblikom lica trebalo bi da se odluče za frizure koje će ublažiti oštre konture lica. Osobe sa kockastim oblikom lica karakteriše jača, istaknuta linija brade.

  Ukoliko vam je cilj da ublažite te ivice, odaberite bob dužine do brade ili layers, odnosno stepenastu frizuru. Ovom obliku lica takođe odlično pristaju talasi, te tanke, wispy šiške.

  Srcolik oblik lica

  Srcolik oblik lica karakteriše nešto šire čelo od brade. Iako zahvalan oblik lica za brojne frizure, srcolik oblik najviše dolazi do izražaja uz bob. Bob dužine do brade, kao i talasi u kosi najbolje pristaju srcolikom obliku lica.

  Zbog nešto istaknutije brade, za srcolik oblik lica zahvalne su i šiške koje prave balans. Tako one mogu biti uske i upečatljive, skrećući pažnju sa (nešto šireg) čela.

  Dijamantski oblik lica

  Dijamantski oblik lica prepoznatljiv je po visokim, naglašenim jagodičnim kostima. Zbog toga, ovom obliku lica pristaju kratke (pa i ultra-kratke frizure) koje zaista fokus stavljaju na upečatljiv oblik lica.

  Kratka kosa će, takođe, skratiti pomalo duže lice koje imaju oni sa dijamantskim oblikom. Ipak, nije samo kratka kosa za ovaj oblik lica. Konture lica mogu doći izražaja i uz stepenastu, dužu frizuru. Što se šiški tiče, one mogu biti tu, ali neka ne prekrivaju celo čelo. Radije, neka budu sklonjene po strani.

  Učitati još
  Zatvori