Journal spotlight: Flower make-up kao ultimativni make-up trend na našem (hypebeast) beauty radaru
Journal spotlight: Flower make-up kao ultimativni make-up trend na našem (hypebeast) beauty radaru

Journal spotlight: Flower make-up kao ultimativni make-up trend na našem (hypebeast) beauty radaru

Kako smo se javno odrekli šminke radi „ulepšavanja“ zarad šminke radi šminke same, neumorno smo u potrazi za make-up artistima koji uspešno probude našu originalnu ljubav prema šminkanju kao svojevrsne umetničke forme. Ovoga puta, naš beauty radar pokupio je nedavno viralne flower make-up izglede, i Journal spotlight bacamo direktno na nekonvencionalne make-up prakse umetnice Lize Kondrevich. 

Meet Liza

Liza Kondrevich je holandska make-up umetnica i umetnik dizajna koja šminku koristi kao izraz kreativnosti i umetnosti koristeći svoje lice kao platno. Naravno, Liza spada u talas artista koji šminkanju pristupaju beskopromisno i nekonformistički, a njeni izgledi su na najvišem nivou eksperimentalnih editorial izgleda.

Iako uživamo u poptunosti make-up stvaralaštva koji nam Liza neumorno servira, najskorije je njen flower make-up izgled, sa DIY cvetnim trepavicama, prikupio preko 3.7 miliona pregleda na društvenoj mreži TikTok. Iako naizgled tek malo priznanje rada ove make-up umetnice, istovremeno ga smatramo i svojevrsnom pobedom šminke kao kreativnog izražavanja i obećanog make-up maksimalizma. Dok ovo možda ne podrazumeva potpuno odumiranje clean girl estetike i minimalističkog make-up trenda, ipak obećava određenu dozu zaintrigiranosti širokih masa prema ovoj formi šminkanja.

How to: Flower make-up

Bez obzira na to koliko pričali o povratku „zabavne“ šminke i izgleda koji će probuditi našu kreativnost, samo razgovaranje o tome nije dovoljno da se taj talas i pokrene. Stoga, prepisujemo od najboljih i isprobavamo nekonvencionalne make-up trendove za sebe.

Za kreiranje sopstvenog flower make-up izgleda, uzimamo inspiraciju od Lize i naglasak stavljamo na „trepavice“, dok ostatak izgleda možemo učiniti jednostavnim, ili komplikovanim, koliko mi to želimo. U nastavku pogledajte na koji način Liza Kondrevich kreira svoj viralan cvetni izgled, kao i najbolji način da napravimo unikatne „trepavice“ koje su privukle pažnju beauty zaluđenika na društvenim mrežama.

Foto: Instagram (@liza.kondrevich)

Učitati još
Zatvori