Beauty trik: Boju karmina možete promeniti sami, evo i kako
Beauty trik: Boju karmina možete promeniti sami, evo i kako

Beauty trik: Boju karmina možete
promeniti sami, evo i kako

Beauty zajednica na TikToku nas neretko iznenađuje novim i kreativnim beauty trikovima. Uz to, često nas podseća koliko zapravo beauty proizvodi mogu biti višenamenski. Braon olovkom možemo postići celokupan makeup look, ruž za usne možemo koristiti kao rumenilo, a senku za oči sada nanosimo na usne. Kako? Jedan od poslednjih beauty trikova koji nam je privukao pažnju jeste trik koji nas uči kako promeniti boju karmina uz pomoć senke za oči. Ovaj trik može vam pomoći da prilagodite boju svog karmina vašem raspoloženju ili odevnoj kombinaciji, bez potrebe za kupovinom novih nijansi. Hajde da vidimo o čemu se radi.

U nameri da odgonetnemo koja to boja senke najbolje pristaje našim očima pomogao nam je color wheel, odnosno kružni dijagram koji ilustruje odnose između različitih boja. Tako smo naučili da ukoliko su naše oči plave boje najbolje pristaju senke toplih smeđih, narandžasti ili pak zlatnih nijansi. Isto tako, oni sa braon i zelenim očima mogu saznati koja senka najbolje pristajte njima. Sada se ponovo poigravamo bojama. Prilagođavamo boju karmina sa nanetom senkom za oči, uz pomoć iste.

How to: Senkom za oči promeniti boju karmina

Postizanje ovog efekta je prilično jednostavno. Prvo, nanesite željenu boju karmina na usne kao i obično. Zatim, vizualizujte boju koju želite da postignete. Ukoliko želite da dobijete boju karmina koja je obeležila 2023. godinu – Viva Magentu, možete to uraditi tako što ćete pomešati ružičasti karmin i sivu senku za oči. Senku za oči možete naneti direktno preko karmina koristeći prst ili četkicu za senku. Dobro izblendajte senku sa karminom kako bi se postigla homogena boja. Takođe, ukoliko nemate istu nijansu senke za oči kao i karmin, to možete rešiti tako što ćete datu senku naneti preko karmina i izblendati. Tako će vam celokupan makeup look biti  komplementaran.

Foto: Instagram @elena.rachitskaya

Učitati još
Zatvori