Kendall Jenner i Emily Ratajkowski poručuju – zagasito crvena kosa je pogodak sezone
Kendall Jenner i Emily Ratajkowski poručuju – zagasito crvena kosa je pogodak sezone

Kendall Jenner i Emily Ratajkowski poručuju – zagasito crvena kosa je pogodak sezone

Girls gone red.

Nakon što smo ustanovili da je boja jesenje modne sezone crvena (u šta nas je uvela Jacquemus LE CHOUCHOU kolekcija), koja se ujedno prenela i na make up trendove – jedino što nam je još preostalo je kosa u ovoj nijansi. Crvenu kosu hintovale su Kendall Jenner i Emily Ratajkowski, i obe su je iznele kao nekompromisni statement. Kada je Emrata pre nekih mesec dana izbacila fotografije sa zagasito crvenom nijansom kose znali smo da nam je taj look odnekud poznat. Godinu dana ranije prošetala ga je Kendall, a sada je ova boju dospela na most wanted color of the fall listu.

Glazed amber hair

Možda vam do ovog trenutka na kraj pameti nije bila ova nijansa kose ali morate priznati da izgleda poprilično fresh. Plavuše su igrale na strawberry blond kartu, dok brinete hrabro igraju za tim zagasito crvena. Ova nijansa na momente ima i malo primese narandžaste i sa njom možete eksperimentisati bez nekih velikih posledica, pa ukoliko vam se ne dopadne ili vam brzo dosadi lako se možete vratiti u svoju prethodnu ili prirodnu boju.

Red hair: How to

Jedna od najbitnijih stavki, ukoliko se odlučite za ovakvu promenu, je da prethodno popričate sa svojim frizerom ili koloristom. Kod menjanja boje prirodne kose najvažnija stvar je da pronađete nijansu koja odgovara vašem tenu i boji očiju. Ukoliko ste na nekome videli boju kose koju želite – ne mora da znači da će vama stajati isto. Kako živimo u eri digitalnog doba postoje i određene aplikacije preko kojih možete da virtuelno probate različite nijanse kosi, pa shodno tome zaključite šta je najbolja opcija. Zagasito crvena kosa definitivno dobro stoji prirodnim brinetama sa tamnijim očima, mada je u jednom momentu probala i Gigi Hadid koja je stopostotno prirodna plavuša svetlih očiju.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori